Jocuri care sporesc înțelegerea și comunicarea

Jocuri care sporesc înțelegerea și comunicarea

septembrie 15, 2021 0

Comunicarea clară este crucială pentru succesul la orice loc de muncă, în special pentru poziții bazate pe interacțiuni, cum ar fi asistența și vânzările.

Abilitățile de comunicare nu vin în mod natural pentru majoritatea angajaților și, în cele mai multe dintre cazuri, pot fi dificil „de predat”. Cărțile te ajută, asemeni oricărui alt tip de conținut scris, dar la fel ca majoritatea abilităților învățate, practica este aceea care te perfecționează.

Jocurile de comunicare sunt un mod distractiv de a învăța metode utile de eficientizare a modului în care comunici, tocmai pentru că interacționezi în cadrul unei echipe. Iată câteva:

Card Pieces este un joc care ajută la dezvoltarea abilităților de negociere, precum și a empatiei, care sunt componente cheie ale unei comunicări eficiente. Va trebui să fiți cel puțin nouă persoane, vă veți concentra pe cărțile de joc tăiate în triunghiuri (pentru a vă face piesele, tăiați cărțile în diagonală și apoi din nou în diagonală), veți avea nevoie și de plicuri și o încăpere în care să vă puteți concentra. Separați-vă în cel puțin trei echipe a câte trei sau patru persoane Fiecare echipă va primi un plic de cărți de joc tăiate mixte. Echipele au apoi 8-10 minute pentru a face schimb de piese pentru a-și completa cărțile. Câștigă echipa cu cele mai multe cărți completate. Acest joc funcționează bine, deoarece îi ajută pe oameni să-și perfecționeze abilitățile de negociere pentru a obține cele mai bune rezultate. De asemenea, ajută la acceptarea pierderii și la descoperirea a ceea ce ar fi putut fi îmbunătățit pentru a obține rezultatul dorit.

După joc, vorbește cu echipele tale despre ceea ce a funcționat sau a dat greș. Au folosit empatia pentru a vedea lucrurile din perspectiva altei persoane? Acest lucru îi ajută să își adapteze comunicarea mai eficient. Se ascultau activ unul pe altul? Nu toată lumea se exprimă la fel, așadar este esențial să poți ajusta și înțelege stilul de comunicare al celuilalt.

Un alt joc de cărți, dar care nu necesită ca acestea să fie tăiate și care sporește atât comunicarea verbală, cât și pe cea nonverbală, este blackjack-ul. Fără îndoială, acesta este cel mai popular joc de cărți de cazinou, pus în practică în cazinourile din întreaga lume, iar internetul face să fie ușor accesibil astăzi. Adună-te cu prietenii în fața unui laptop. Dacă sunteți mai mult de trei sau chiar trei, ar fi dificil să vă jucați pe un smartphone. Una dintre primele reguli importante este aceea că toate cărțile sunt distribuite cu fața în sus, astfel încât să puteți vedea valoarea punctuală a mâinilor jucătorilor și dealerului. Aceasta este o mișcare care creează încredere chiar de la început și deschide ușa comunicării.

Imagine

Tot pe făgașul dezvoltării comunicării nonverbale stă și Four at a Time. Va trebui să fiți cinci sau mai mulți participanți și să vă așezați cu toții într-un cerc. Când începe jocul, patru persoane trebuie să stea în picioare în același timp, pentru 10 secunde. Apoi, fără a rosti niciun cuvânt, în funcție de câte persoane sunteți, trebuie să faceți în așa fel încât una sau mai multe dintre acestea să se așeze, urmând ca participanții care erau așezați să le ia locul.  Scopul jocului este ca această rutină să se mențină cât mai mult timp posibil. Acest joc poate fi jucat de orice categorie de vârstă și funcționează cel mai bine în grupuri mari.

Jocul Misunderstanding ajută la comunicarea creativă. Va trebui să fiți două sau mai multe persoane, să vă echipați cu niște scaune și cu diverse alte obiecte pe care le aveți la îndemână. Totul începe astfel: două persoane se așază spate în spate. Persoana A are un obiect și trebuie să-l descrie (fără să spună în mod explicit ce anume este) persoanei B. Persoana B trebuie să-l deseneze apoi pe baza descrierii persoanei A. Acest joc este eficient pentru a învăța să găsiți noi modalități de comunicare atunci când vi se impun anumite bariere. De asemenea, ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și a strategiilor de comunicare eficiente. Pentru grupuri mai mari, faceți o competiție, iar la final decideți care echipă a creat cel mai precis desen într-un interval de timp stabilit.

Practicarea comunicării ar trebui să fie o activitate permanentă a dezvoltării personale și profesionale. Astfel de jocuri îmbunătățesc capacitatea ta și a echipei de a vă exprima clar apropiindu-vă, contribuind totodată la creșterea moralului.

 

Sursa: Vox Publica

VOX PUBLICA
VOX PUBLICA
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.