Johannis acum jumătate de an: Succesul meu ca şi politician se datorează tocmai faptului că nu fac parte dintr-un partid politic

octombrie 12, 2009 0
Ce spunea Johannis în urmă cu jumătate de an pentru Cotidianul? Că nu vrea prezidenţiale prea curînd, deşi se va gîndi. Că premier n-ar refuza, dar să fie independent. Crin Antonescu a anunţat clar azi o propunere de tehnocraţie. Un mit care, personal, mi se pare pueril. Dar Johannis umblă prin Japonia şi evită să-şi asume o colaborare. Nu prea are de ales acum.
Numele dumneavoastră a fost vehiculat de fiecare dată pentru funcţia de prim-ministru. Care funcţie credeţi că vi s-ar potrivi mai bine, cea de preşedinte sau cea de premier?
Este o discuţie foarte ipotetică şi cred că aproape toţi primarii sunt formaţi pentru o funcţie de execuţie, adică de prim-ministru în cazul acesta. Dar s-a văzut în cazul lui Traian Băsescu că un primar poate să devină şi preşedinte.
Dacă aţi primi un telefon de la Cotroceni, aţi renunţa la Sibiu ca să conduceţi Guvernul?
Când, acum sau altă dată?
Acum.
Nu.
Dar altă dată?
Cum v-am spus, nu vreau să exclud din evoluţia politică pentru următoarele decenii vreo linie, dar acum nu intenţionez să plec din Sibiu.
Evoluţia dumneavoastră politică cum o vedeţi, ca şi acum, tot nondoctrinară, sau credeţi că la un moment dat va trebui să optaţi pentru un partid anume?
Nu cred că trebuie să aleg un partid. Succesul meu ca şi politician se datorează tocmai faptului că nu fac parte dintr-un partid politic. Este cazul meu, nu putem să generalizăm aici. Nu simt nici nevoia, nici oportunitatea.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.