Johannis: pe cai mari cu batzu-n apa…Crin – inteligent

noiembrie 4, 2009 0

…va mai aduceti aminte cand, acum vreo doua saptamani, scriam sub ad-hoc creata rubrica „Ce-ar fi daca?” ce-ar fi daca Basescu ar avea, ca a doua propunere de premier pe Johannis? Pe unde ar mai scoate atunci camasa sustinatorii acestuia? Iata ca Crin Antonescu a actionat de aceasta data inteligent: a plusat deja, declarand ca PNL este dispus sa sustina un guvern Johannis, chiar daca e compus doar din PDL-isti si UDMRisti. Inteligent: daca Basescu marseaza (doar a declarat ca „de aceasta data” isi doreste un premier „care sa treaca”, Antonescu poate spune ca el a gasit solutia. Daca nu, poate clama ca a incercat sa gaseasca cea mai buna solutie. Geoana a ratat, din nou, startul (de ce nu ma mir?)
Mingea e acum in terenul lui Basescu. Din pacate, Johannis nu pare sa inteleaga nici acum, in al doisprezecelea ceas, cum se joaca jocul asta. (Se cheama ca nu l-am apostrofat degeaba, suspectandu-l de naivitate, cand si-a imaginat ca, sustinut fiind de catre PSD si PNL va fi nominalizat de Basescu.) Acum, cand ar avea o sansa, se grabeste sa declare ca Basescu „a avut o atitudine neadecvata”, prelungind inutil criza politica. Asta se cheama, pe romaneste, a sta calare pe craca si a ti-o taia singur. Nu stiu cum se spune in germana.
Multumita, insa, diplomatiei lui Johannis, care – din reflex sau din educatie – refuza formulele tari, corabiile nu sunt (inca) in intregime arse. Deocamdata, ele ard doar mocnit.
PS Adaugati la asta declaratia lui Antonescu despre cum rascoleste Basescu morcirla si cum o lasa Geoana sa se aseze si veti avea o imagine ceva mai clara.
UPDATE – Dezvaluirea din EvZ referitoare la incompatibilitatea lui Johannis, „scapata” de-abia acum, imi pare sa confirme ca scenariul de mai sus e dadator de fiori reci pe sira multor spinari…Poate ma-nsel. Da’ poate nu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.