Lider USR: ”Șefii USR au făcut tot posibilul să-l arunce pe Nicușor Dan sub autobuz”

Lider USR: ”Șefii USR au făcut tot posibilul să-l arunce pe Nicușor Dan sub autobuz”

mai 1, 2021 0

Tudor Benga este unul dintre cei mai vocali lideri ai USR care are curajul să le spună de la obraz ”baronilor” USR când o iau pe arătură și bagă țara în criză pentru ifosele lor.

Benga a tras cel mai dur semnal de alarmă în timpul crizei provocate de liderii USRPLUS care i-au cerut inutil demisia lui Florin Cîțu, spunându-le că românii s-au săturat de politicieni iresponsabili, vor fapte și treabă, nu scandal. A avut dreptate, criza provocată de cererea de demisie a premierului a fost degeaba, USRPLUS s-a întors cu coada între picioare la masa puterii conduse de același Florin Cîțu.

Acum, Tudor Benga constată că nici n-au trecut bine decât câteva zile de la stingerea acelei crize inutile că baronii USRPLUS au provocat deja alte două crize: una la Iași (Cosette Chichirău, încă afectată că a pierdut alegerile în fața primarului Chirica), alta la București, unde consilierii USRPLUS speriați că vor fi dați afară dacă nu votează anti-Nicușor Dan au respins bugetul, blocând Capitala României.

Sătul parcă de atâta iresponsabilitate, Tudor Benga pune iar piciorul în prag, printr-un text publicat pe Facebook, devenind astfel eroul tuturor celor care au votat USRPLUS și sunt nemulțumiți de haosul din partid, de politica de scandal continuu și iresponsabilitatea imensă a celor care provoacă inutil crize politice, în loc să rezolve probleme cetățeanului.

Noua postare a lui Tudor Benga care cere șefilor USRPLUS să nu-și mai bată joc de votul românilor

  • „Avem destule probleme local şi la Braşov încât să-mi mai bat capul şi cu alea de la Bucureşti. Şi am cam şi obosit să tot trag de mânecă partidul din două în două săptămâni. Dar na, dacă partidul insistă cu infantilismul, o să continui şi eu să-l trag de mânecă. Nu de alta, dar câtă vreme sunt parte din conducerea partidului, e de datoria mea şi faţă de alegători şi faţă de membri să o fac”.
  • „Povestea cu bugetul nevotat al Bucureştiului ar fi aproape puerilă, dacă n-ar fi două trei milioane de cetăţeni la mijloc, şi un blocaj politic mult mai serios în spate. Şi zic pueril fiindcă indiferent de parti-pris-urile oricărei tabere sau membru individual din Bucureşti sau de p-aiurea, Nicusor Dan este şi primarul nostru, al USRPLUS, nu e primaru’ lu’ tata mare. Faptul că noi ca organizaţie nu găsim calea să rezolvăm eventuale diferende cu propriul nostru primar ÎNAINTE de şedinţa de vot pe buget tot nouă ni se întoarce în figură, indiferent câte fundiţe retorice i-am pune noi poveştii”
  • „Problemele centrale sunt următoarele. Unu la mână, Nicuşor nu are cum să aşeze Bucureştiul pe un făgaş de capitală europeană civilizată fără sprijinul consistent al Guvernului. Şi aici nu-i vorba doar de bani, mai ales că Bucureştiul e de departe per capita cea mai bogată comunitate a ţării. E vorba că lucrurile au fost atât de întortocheat aşezate, intr-un mod cât se poate de deliberat timp de treizeci de ani, încât pentru a le descâlci ai nevoie de toată susţinerea şi disponibilitatea Guvernului. Iar cum guvernul e de coaliţie şi nu taman armonios este imperios necesar să faci cumva să ai sprijinul tuturor actorilor care compun coaliţia”.
  • „Doi la mână, realitatea seacă e că leadership-ul USRPLUS, in marea sa majoritate, îl urăşte pe Nicuşor. Ceea ce e cel puţin dizgraţios, ca să nu folosesc cuvinte mai tari, dat fiind că marea lor majoritate şi-au început carierele politice pe spatele muncii de peste un deceniu aĺ lui Nicusor. Leadershipul USRPLUS a făcut tot posibilul să il arunce pe Nicuşor sub autobuz în iarna 2019-2020. Faptul că nu au reuşit se datorează atât PNL-ului cât şi nouă, puţinii ametiti din opoziţia internă din USR, care am reuşit să ţinem acest ultim front în biroul naţional reunit înainte să fim spulberaţi în vara şi toamna anului trecut”
  • „Însă şi in 2017 jocul s-a tranşat şi pe o eroare tactică semnificativă a lui Nicuşor şi tare mi-e teamă că riscă să o repete. Şi aici este de fapt cheia întregului joc politic din Bucureşti in anii care urmează. Indiferent de relaţia personală a lui Nicusor cu leadershipul PNL şi cel al USRPLUS, el nu are altă soluţie decât să continue să balanseze între cele două. Fiindcă dacă face vreun pas decisiv în direcţia PNL-ului, şansele lui de a fi reales in 2024 se reduc dramatic. Iar asta ar fi o tragedie. Pe de o parte fiindcă eu cred sincer că Nicuşor este de departe cel mai potrivit să pună Bucureştiul pe şine iar pentru asta patru ani nu îi vor fi de ajuns. Dar şi pentru că la Bucureşti in particular , chiar şi cu premiza că vom avea alegerea primarilor în două tururi până in 2024, dacă PNL şi USRPLUS merg cu candidaţi separaţi în razboi deschis, şansa oricăruia de a bate candidatul PSD în turul doi se reduce dramatic”
  • Le sugerez eu colegilor mei din USRPLUS Bucuresti e să-si bage minţile in cap şi să facă tot ce-i de făcut ca mandatul lui Nicuşor la Primăria Generală să fie un succes fiindcă altfel USRPLUS va avea enorm de pierdut la capitală in 2024. PNL-ului îi sugerez să înceteze să joace la rupere, apărându-şi cu dinţii moşia si maniera clientelară de lucru pe unde apucă fiindcă in particular in oraşele mari modul ăsta de lucru nu mai are viitor. Iar lui Nicuşor îi sugerez să (…)conducă Primăria fix cu maximul de transparenţă şi deschidere promise şi cu cetăţeanul în centrul procesului decizional. Fiindcă singurul mod în care poate balansa eficient PNL-ul şi USRPLUS-ul pentru un mandat productiv la Primărie cât şi singurul mod în care îşi poate construi suportul necesar pentru realegere în 2024 depind complet de măsura in care reuşeşte să-şi câştige cetăţenii de partea lui în proces”

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.