Oreste Teodorescu: Triunghiul Rusia-China-Iran vrea să dea lovitura de grație Occidentului prin anarhie și fake news

Oreste Teodorescu: Triunghiul Rusia-China-Iran vrea să dea lovitura de grație Occidentului prin anarhie și fake news

mai 1, 2021 0

Oricine priveste cu atentia jocurile de putere din agenda internationala, poate intelege cat se poate de clar ca lumii libere i se opune din ce in ce mai consistent un triunghi de forte autoritariste, dictatoriale si subversive: China, Rusia si Iran.

Nu ne aflam inca in fata unor confruntari militare directe ci in plin razboi hibrid. Strategia comuna celor trei malefici este folosirea campului informational pentru a naste indoieli, dezordine sociala, clivaje intre cetateni si guverne, perturbari economice, provocand anarhie si invadand media si mijloacele de socializare cu fake news/uri, din ce in ce mai sofisticate.

Vedem limpede acum ca alianta China, Rusia si Iranul considera ca este cel mai oportun moment sa incerce schimbarea balantei de putere globala in favoarea lor. Fiecare dintre cele trei state antidemocratice au cate o miza fundamentala la care vibreaza tot poporul, asadar mizeaza si pe solidaritatea totala a cetatenilor. China vrea Taiwanul, apoi sa securizeze in paralel Drumul Matasii continental si culoarele maritime comerciale pentru a deveni prima economie a lumii!

Si sa nu uitam o alta lectie a istoriei, dupa impunerea economica, urmeaza inevitabil cea ideologica! Rusia vrea Ucraina si Gurile Dunarii, apoi accesul in Mediterana prin bazele portuare din Siria, conditionand Europa de resursele ei naturale. Iranul vrea pulverizarea statului Israel, pe care il considera zionist. Vrea sa controleze piata petrolului si a metalelor rare din Orientul Mijlociu. Insa aceste avataruri se impiedica de interesele SUA, si ale aliatilor nord atlantici care isi extrag prosperitatea din controlul acelorasi regiuni vizate de Beijing, Moscova si Teheran.

Rezumand: SUA si Europa Occidentala nu sunt in cele mai bune relatii, partidele extremiste finantate de rusi castiga din ce in ce mai mult teren, atmosfera interna americana este extrem de tensionata. Se intrunesc fix aceleasi elemente ale anilor 1960 si ca o ironie a istoriei cele trei dictaturi si-au dat mana fiind convinse ca acum e momentul sa pluseze.

Sub Vladimir Putin, Rusia a reinviat toate vechile tactici de dezinformare si masuri active folosite de sovietici . Cu toate aceste eforturi costisitoare si provocatoare de mari sanctiuni economice din partea Lumii libere, regimul are probleme interne cu Navalnii, tinut prizonier in conditii inumane, cu o economie sacadata.

Dintre toate amenintarile asupra lumii libere, Partidul Comunist Chinez are o multime de carti de jucat cu resurse substantiale, capacitati si retele pentru a conduce un razboi indirect impotriva Occidentului.

Ca o concluzie generala, ambele tabere au probleme interne, economice si de solidaritate, dar fiecare considera ca are avantajele de partea ei si ca acum este cel mai bun moment de atac! Deocamdata nu este unul direct, ci mai degraba circumscris razboiului hibrid, in care retelele sociale, internetul si alte conexiuni tehnologice conteaza cel mai mult, fie pentru exploatarea de catre dusmani , fie ca instrumente ale lumii libere, atunci cand acestea sunt integrate si conectate la retelele umane exclusiv civile.

Atunci, in anii ‘60, Uniunea Sovietica a esuat in incercare de subminare a Occidentului, pentru ca in fata pericolului pierderii libertatii si a demnitatii, lumea libera a strans randurile si statele au actionat sinergic si unitar. Azi avem tot ce este necesar pentru a supravietui acestei ere de maxima competitie pentru putere . Lumea libera trebuie doar sa prevada pericolele viitoare cu seriozitate!

Sursa: Raport Secret/Oreste Teodorescu

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.