Merkel declanșează războiul pentru stoparea catastrofei climatice de pe Terra: ”Trebuie să fim rapizi”

Merkel declanșează războiul pentru stoparea catastrofei climatice de pe Terra: ”Trebuie să fim rapizi”

iulie 19, 2021 1

Cancelarul german Angela Merkel a început duminică să viziteze zonele devastate de cele mai grave inundații „ale secolului” din Europa de Vest, care au lăsat cel puțin 183 de morți în țara ei și în Belgia și mii de dispăruți, pe lângă pagube considerabile.

Cu o privire sobră și afectată, Merkel a ajuns cu puțin înainte de ora 13:00, ora locală, în orașul Schuld, în statul Renania-Palatinat, unul dintre cele două cele mai afectate din vestul Germaniei, unde inundațiile râului Ahr au măturat case și au lăsat străzile pline de moloz, conform imaginilor de la televiziune.

Merkel a declarat duminica aceasta că lumea trebuie să se „grăbească” în lupta împotriva schimbărilor climatice.

„Trebuie să ne grăbim. Trebuie să fim mai rapizi în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Merkel reporterilor după ce a vizitat Schuld, un oraș din vestul Germaniei afectat de inundații.

Cel puțin 156 de persoane au murit de miercurea trecută în cele mai grave inundații din istoria Germaniei și alte 27 au murit în Belgia. Echipele de salvare din ambele țări caută supraviețuitori în dărâmături, în condiții extrem de periculoase.

Ploile extreme au lovit și Elveția, Luxemburg și Olanda. Papa Francisc și-a exprimat duminică „solidaritatea” față de populațiile afectate.

Apele au început să se retragă în Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia (RNW), iar îngrijorarea s-a îndreptat către regiunea sudică a Bavariei de Sus, unde ploile abundente au inundat subsolurile și au provocat inundații de râuri și cursuri de apă sâmbătă seara.

Merkel a numit inundațiile drept „o tragedie” și a promis sprijinul guvernului pentru municipalitățile germane afectate.

Guvernul german a declarat că intenționează să creeze un fond special pentru a face față pagubelor, al căror cost ar putea ajunge la miliarde de dolari.

Dezastrul din Germania a avut și puternice politice interne, mai ales că în luna septembrie au aloc alegerile generale care vor pune punct unui ciclu de 16 ani dominat de figura cancelarului german.

Experții spun că încălzirea globală face ca evenimentele meteorologice extreme să fie mai frecvente, iar nevoia de acțiune urgentă pentru a stopa efectele dezastrului climatic se simte și în discursul politic.

Candidații care vor să-i urmeze la conducerea Germaniei Angelei Merkel cer acum măsuri urgente pentru a anihila teroarea declanșată de schimbările climatice.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.