Mesajul unui român din Diaspora pentru Clotilde Armand: ”Lăsați politica și ajutați cultura României!”

Mesajul unui român din Diaspora pentru Clotilde Armand: ”Lăsați politica și ajutați cultura României!”

mai 27, 2021 0

Șefa de la sectorul 1 a luat o inițiativă curajoasă: să schime numele străzii pe care se află ambasada Belarusului, în cinstea jurnalistului anchetat de dictatorul Lukașenko după ce a deturnat un avion Ryanair, ca să-l aducă la sol pe disident pentru a-l arunca în pușcărie.

”Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident.
Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit.
Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită.” – Andrei Oișteanu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Ideea sa a fost primită cu urale de fanii primăriței de la Sectorul 1, dar au existat și români cu credință fermă în valorile naționale care au interpretat gestul ca o exagerare patriotardă, în detrimentul eroilor nației ignorați complet.
Dan Jordan Herford, alături de eroul vieții sale: Mihail Sadoveanu

Este cazul lui Dan Jordan Herford, român stabilt în Olanda și unul dintre cei mai implicați ”diasporeni” în combaterea neocomunismului și susținerea culturii românești, în special în promovarea numelui lui Mihail Sadoveanu.

Româno-olandezul se luptă de ani buni pentru recunoașterea valorii marelui scriitor Mihail Sadoveanu în  Capitală, dar nu a găsit deschidere la politicieni, indiferent de partid. Iar acum, când Clotilde Armand, a făcut un gest de susținere a libertății poporului belarus, Dan Jordan Herford i-a scris un comentariu sec pe Facebook:

”Stimata Doamna Primar Clotilde ARMAND,d ecat sa va uitati peste „gard” la tarile vecine, va recomand cu deosebit respect sa va uitati in propria ograda din Bucuresti!Lasati politica laoparte si incercati sa intelegeti si problemele actuale istorice si culturale din Romania!Daca tot aveti forta de a propune numele unei strazi in Bucuresti de dupa 1989 Romania care a indraznit si are curajul să se revolte față de comunism, trebuie să dea numele unei strazi din Bucuresti, ”Strada MIHAIL SADOVEANU”!Aproape toate marile orase din Romania poarta numele celui mai mare scriitor roman,comparat cu scriitorul francez BALZAC(!!) numai capitala Romaniei nu are nici o strada care sa se numeasca Strada Mihail Sadoveanu!Va propun ca sa schimbati numele strazii ARMINDENULUI din Sectorul 1(al dvs) unde la Nr.12 a locuit marele nostru scriitor,in numele de Str.MIHAIL SADOVEANU.Va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!Cu salutari sincere de la Amsterdam/Olanda!”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.