Mircea Cărtărescu decretează: Distrugeţi PSD!

octombrie 23, 2009 0

Încă o dată, Dinu Patriciu arată caă poate scrie mai bine decât mulţi dintre editorialiştii pe care îi plăteşte.

Sunt locuri în care istoria se opreşte. Parcă noi ne-am dori să fim unul dintre ele.
Competiţia nu iartă. Nu te ia nimeni de mână să te treacă strada. Ne-am creat o imagine cumplită. Îmi spunea un partener zilele trecute că a investi în România e ca şi cum ai lăsa o banană pe o bancă într-un parc cu maimuţe. Simţeam impulsul de a-i trage două palme, dar, totodată, mă oprea gândul că asta e reacţia pe care o am în calitate de membru al populaţiei din parc.
Fiecare zi care trece, noi certându-ne cu patos, cu spatele la problemele lumii şi ale noastre, înseamnă mai târziu luni şi ani de eforturi pentru a dovedi că nu suntem chiar idioţi. Acesta este efectul crizei politice asupra stării noastre economice. Citeşte aici

Dezamăgit de PNL, trădat de PDL şi cu speranţele înşelate de Traian Băsescu, Mircea Cărtărescu ar vreă să vadă dispărut PSD-ul, sursa tuturor relelor.

Cum e cu putinţă, mă-ntrebam în fiecare zi, ca un partid ca PNL, speranţa mea şi-a multor cetăţeni pentru normalizarea României, să bată palma la guvernare cu cel mai sinistru depozitar al trecutului comunist, cu creaţia lugubră a unei revoluţii trucate şi-a bâtelor minereşti?

M-am despărţit atunci de PNL cu o furie de care nu mă simţeam altădată în stare. Habar n-aveam eu, încă, de câte alte dezamăgiri, mai mari, aveam să am curând parte. Fiindcă a urmat marele şoc al alianţei PDL-PSD, trădarea totală, adică, a oricărei direcţii cât de cât onorabile în care se mai putea crede.
Am ajuns atunci la concluzia că toţi, inclusiv preşedintele (singurul în care mai credeam sincer), sunt o apă şi-un pământ. Atunci am simţit prima dată că nu mai avem viitor, pentru că n-a mai rămas niciun om şi nicio forţă politică credibilă în amărâta noastră ţară. Sunt alianţe care nu se fac. Mai curând te sinucizi politic decât să le faci.
Este cazul alianţelor cu PSD, de douăzeci de ani povara teribilă a României. „Distrugeţi Cartagina!”. Aşa îşi începea Cato cel Bătrân fiecare discurs. Avem şi noi nevoie de o voce care să clameze la nesfârşit: „Distrugeţi PSD-ul!”.
Câtă vreme acest partid manevrat şi azi de acelaşi Ion Iliescu continuă să fie o caracatiţă roşie (aliată firească a mogulilor „capitalişti” gen Voiculescu, Patriciu şi Vîntu), noi nu vom fi cu adevărat o ţară europeană ci, în continuare, o satrapie. O ţară în care vodă se luptă cu boierii, ca-n epoca medievală. Citeşte aici

Altfel, Ion Cristoiu se miră că Ion Iliescu este ipocrit.

Deşi a mai mărturisit câte ceva despre el ca om, Ion Iliescu nu ne-a spus niciodată cum a dormit în ultimii 20 de ani. Presupun că adânc. Pentru că numai cineva care doarme adânc nu aude cum îi bat în geam degetele descărnate ale celor 944  de morţi din decembrie 1989. Citeşte aici

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.