Moartea pasiunii ziariştilor: Johannis sau Croitoru

octombrie 14, 2009 0

Am citit articole, declaraţii de Lucian Croitoru, propunerea (cică!) lui Băsescu pentru premier. Am ascultat declaraţiile lui Johannis şi i-am citit interviurile şi mi-am dat seama că oricare dintre propuneri va cădea ca un fulger sau ca o binecuvîntare peste presă.
Ar pute fi un blestem pentru că: adio culoare în declaraţii (Boc era Florin Călinescu pe lîngă cei doi), adio vorbe politice dure. Croitoru e chiar tehnocrat ca definiţie, nu vorbeşte decît într-un singur registru, m-aş mira să iasă din acest limbaj. Pentru că nu ţine de temperament, ţine de felul în care comunici… Johannis nu spune decît ce se ştie, niciodată nu declară nimic „nou”, nechibzuit şi neverificat de media înainte.
Ar putea fi o binecuvîntare pentru că: poate presa se va reorienta către alte zone de jurnalism decît politicienii de la vîrf. Previzibil ar fi să caute culoarea doar la Cotroceni. Prea previzibil. Şi, oricît ar fi preşedintele de colorat în limbaj nu poate umple un buletin de ştiri.
Ziarismul de culoare din zona politică suferă o grea lovitură dacă intră vreunul din cei doi. Nu cred în tehnocraţi, dar cred că i-ar prinde bine presei o relaţie rece cu maimarii Guvernului.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.