Monarhia reincarcata. Plus doua PS

mai 11, 2007 0

Salut fara nici o urma de ipocrizie faptul ca de citeva zile bune se vorbeste mult despre monarhia romaneasca. Regalitatea are in Romania un dosar excesiv de incarcat si, mai ales, nedrept. Exista multe explicatii pentru care despre monarhia romaneasca s-au spus atitea minciuni; nu le inventariez aici. Dezbatarea, sustinuta acum din mai multe zone ale spatiului public autohton, poate fi un prilej nimerit pentru a deparazita acest „dosar”. Monarhia are in Romania, in mai 2007,  un culoar bun pe care merita si pe care e bine sa il exploateze.
Pe de alta parte,  exista un amanunt care pune un real semn de intrebare in dreptul acestei dezbateri: anume, faptul ca problema monarhiei e impinsa interesat in fata de un context politic delicat.  Mai exact, de politicieni a caror sensibilitate reala pentru monarhie e discutabila si, in orice caz, invizibila pina acum citeva saptamani. Mai direct spus: monarhia e reincarcata pentru a fi propusa ca alternativa la Traian Basescu si, eventual, pentru a-l speria pe acesta.  Chiar si asa insa, ideea de Rege al Romaniei e o alternativa de luat in seama la ideea de presedinte. 
 P.S. Ieri, Cristian David a anuntat ca la referendumul din 19 mai nu vor fi organizate sectii de votare in gari si in aeroporturi. Azi, purtatorul de cuvint al Ministerului Internelor si Reformei Administratiei a mai dres-o si a spus ca sectiile speciale de votare din gari si aeroporturi vor fi deschise doar la solicitatea speciala a prefectilor. Nu e mai bine sa se voteze doar acolo unde PSD, PNL, PC, PRM si UDMR pot controla situatia?
P.S.2 Deplasata si prosteasca reactia lui Traian Basescu in legatura cu „puiutzul de comunist” clujean, Darius Groza, cel care i-a spus ca e dezamagit de razgindirea sa cu demisia. Bine totusi ca nu l-a facut pe studentul clujean „gaozar”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.