Sînt dis-pe-raţi

mai 11, 2007 0

Îmi pare rău, zilele astea nu mai pot scrie decît politicoshenii. Dincolo de referendum mai sînt cărţi mişto şi alte alea. Dar, vorba cuiva, cu din astea revin după 19 :))
Deci, văd multe semne de disperare în tabăra antibăsescienilor.
Tema regelui. O aruncă Patriciu într-un interviu. O folosesc şi alţii. Cred că nu se putea găsi un sfîrşit mai trist pentru familia regală, cu visele unui print consort, cu marea lui lupta pe bani publici pentru imaginea tarii, cu managerierea televizată a imaginii de sînge albastru şi foarte-foarte lipsit de viaţă. Pe 10 mai, a mai venit un mesaj, de data asta nu din culise, cu nevoia de schimbare a legii pentru un viitor mai bun. Blabla.
Hrebengiuc înjură. Altă temă disperată. Dacă poţi numi înjurăturile „teme”. În cazul lui Hrebe, o poţi face. Pentru că el lucrează metodic, dă telefoane, numără voturile… Iar acuma înjură calculat pentru că simte pericolul iminent de referendum. Încearcă ultima armă, disperată, insulta. Cît despre frankensteinul lui Hrebe, Gigi Becali, mi-am dat seama văzînd scăderea PSD-ului în sondaje că Gigi poate fi ultimul refugiu… Deh, gînduri paranoice în aceste plăcute vremuri paranoic democratice.
Caseta lui Voiculescu. Tema cu securismul nu mai poate răsturna nimic. Iar dacă aduci un racolator de 156 de ani să depună mărturie… Iar dacă el este adus tocmai de Felix.. Nu-i aşa că e disperare?
Antenele. televiziunile lui Voiculescu au înnebunit. cristoiu e disperat, badea la fel. mor de drag să-i văd cum le explodează vidul compromisului pe nas.
Dinozaurii. Au prins iar glas dinozaurii. păunescu dă cu pumnul în masă la Giuurgiu şi Ralu Filip. Au prins toţi un tupeu pentru că au nas fin de rechin. Acuma e momentul să pescuieşti o emisiune la Voiculescu sau măcar o „consultanţă” pe undeva. Eu o interpretez tot ca disperare.
Şi dacă pică Băsescu la referendum, chestie puţin probabilă, măcar sînt mulţumit că i-am văzut disperaţi.
Mai sînt şi altele. le vom vedea pe toate pînă pe 19. Eu abia aştept să scriu despre moby dick pe care-l recitesc acum. În vremuri grele e bine să citeşti clasici. dar scriu tot după 19. seamănă puţin vînătoarea caşalotului cu vînătoarea oligarhului. hehe.
UPDATE
Tocmai am văzut o ştire „disperată” pe ProTV. Cu un Tăriceanu vorbind în engleză şi anunţînd un proiect măreţ neinteresant. Au revenit în forţă nonştirile anunţate cu zîmbet larg de Esca.
Update 14 mai
Am auzit ca mi-a pomenit blogul Mircea Badea fara sa-l citeze. pentru asta blogul meu ii arata degetul. Si mi-a trecut parul in revista. ca de ce e asa de lung. Unde e frate lung? Si dac-ar fi lung, ce. S-a pornit o noua vinatoare a pletelor dinspre securitatea din Baneasa si nu stiu eu.  Important e ca e disperat. Ca-n reclama de la sprite. se simte ca e disperat.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.