Ne scuzaţi, domnule Biden. Suntem doar nişte rednecks lipsiţi de respect

octombrie 22, 2009 0

Sute de şoferi au claxonat isteric în seara aceasta, pe DN1, când a trecut coloana oficială în care pot să prespun că se afla şi vicepreşedintele american Joe Biden. N-a fost vreun onor la care s-au simţit obligaţi bucureştenii, dimpotrivă. Imaginaţi-vă că eu am parcurs distanţa dintre intersecţia DN1 cu Ion Ionescu de la Brad şi Piaţa Presei într-o oră şi 40 de minute.
Sunt în jur de 900 de metri, kilometru  ciuntit pe parcursul căruia n-am ratat nici un detaliu, nici verigheta blondei din BMW-ul Seria 3,  nici împerecherea tandră dintre doi maidanezi, nici risipa de apă de la „Mioriţa”. N-am claxonat, dar i-am înţeles pe cei care au făcut-o: viteza cu care coloana se mişca spre ieşirea din oraş a sfidat fiecare rărunchi al maşinilor noastre înlemnite.
Nu e vina americanilor, e vina noastră, că alegem tot felul de şmecheraşi. De aceea, vreau vot în alb. Încă de la alegerile prezidenţiale. Nu contează că preşedintele n-are nici o treabă cu circulaţie, mi-s totuna primarul, preşedintele şi parlamentarul. Vreau respect!
PS
Reamintesc că lucrările la pasajul Băneasa au început prin 2007.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.