Ne scuzaţi, domnule Biden. Suntem doar nişte rednecks lipsiţi de respect

octombrie 22, 2009 0

Sute de şoferi au claxonat isteric în seara aceasta, pe DN1, când a trecut coloana oficială în care pot să prespun că se afla şi vicepreşedintele american Joe Biden. N-a fost vreun onor la care s-au simţit obligaţi bucureştenii, dimpotrivă. Imaginaţi-vă că eu am parcurs distanţa dintre intersecţia DN1 cu Ion Ionescu de la Brad şi Piaţa Presei într-o oră şi 40 de minute.
Sunt în jur de 900 de metri, kilometru  ciuntit pe parcursul căruia n-am ratat nici un detaliu, nici verigheta blondei din BMW-ul Seria 3,  nici împerecherea tandră dintre doi maidanezi, nici risipa de apă de la „Mioriţa”. N-am claxonat, dar i-am înţeles pe cei care au făcut-o: viteza cu care coloana se mişca spre ieşirea din oraş a sfidat fiecare rărunchi al maşinilor noastre înlemnite.
Nu e vina americanilor, e vina noastră, că alegem tot felul de şmecheraşi. De aceea, vreau vot în alb. Încă de la alegerile prezidenţiale. Nu contează că preşedintele n-are nici o treabă cu circulaţie, mi-s totuna primarul, preşedintele şi parlamentarul. Vreau respect!
PS
Reamintesc că lucrările la pasajul Băneasa au început prin 2007.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.