Nu ştiu de ce vă miraţi că jurnaliştii au devenit atât de virulenţi

octombrie 27, 2009 0

Am nişte prieteni pe care îi stimez în felul meu, dar care dau dovadă de scăpări masive în felul lor. Şi care prieteni se miră şi se crucesc când văd tonul pe care unii moderatori îl abordează atunci când discută cu oamenii politici live la TV.
Jurnaliştii trebuie să fie obiectivi şi nepartizani. Păi sunt. Sau, mă rog, încearcă să fie. Şi le-ar reuşi mai bine dacă nu ar avea invitaţii pe care îi au.
E greu să te păstrezi cool când vezi în faţa ta un pitecantrop cu insignă de deputat, care, cu o nesimţire devastatoare, îţi spune din colţul gurii că 2 plus 2 e 5 şi că matematica pe care o ştii tu este fix pasta pe lângă know howul lui peremptoriu.
E greu să nu intri în logica de conflict pe care o propovăduiesc invitaţii tăi politici. Pentru că nivelul discuţiilor este atât de coborât, scufundat în hăuri de igrasie a bunului simţ, încât tu ca moderator rişti să pierzi total contactul cu ce se întâmplă în platou dacă nu te cobori cât de cât la înălţimile majestice ale invitaţilor.
Dacă un moderator se răsteşte la un, să luăm la întânplare,  PDList (sanchi, am ales portocaliul ca să vă enervez), o face nu pentru că e mare fan al PSDului celuilat invitat sau pentru ca tocmai i-a venit carnetul de la PNLul altui invitat. O face pentru că PDListul cu pricina este un mare bou. Şi pe principiul „şi jurnaliştii e oameni”, moderatorul cu pricina nu poate sta cu limba în gură tratându-l pe boul respectiv ca şi cum ar fi o fiinţă umană cu o minusculă urmă de bun simţ sub smalţul insignei sale de deputat.
Ia hai să vedem dacă vă prindeţi la ce deputat m-am referit mai sus? Sau pur şi simplu puteţi alege unul la întâmplare…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.