Observaţii la Alin: Camarila feminină

octombrie 31, 2009 0

Am citit noua deversare blogărească a lui Alin şi m-a animat puţin. Pentru că mi se pare că lasă nişte idei  neterminate. Aşadar:
– tinerii nu au ce căuta acum în politică punct. Lupta politică e în altă parte, e în firme, companii, instituţii, pe străzi, şcoli, pe siteul nostru. În politică se fac bani şi cam atît – PSD SRL se bate cu PDL SRL. Şi unii aşa-zis naivi vin să-şi acopere confortul necinstit cu nisip intelctual, cam ca pisicile… Deci nu le găsesc scuze celor care de tineri intră în mari funcţii, lupta lor e terminată, nu începută
– Dominaţia prin camarila de femei a lui Băsescu nu vine de la vreo natură intrinsecă femeii, cum sugerează Alin. O societate ultra patriarhală şi misogină generează pur şi simplu femei care sînt cele mai mari adversare ale drepturilor celorlalte femei. Româncele sunt de o misoginie înfiorătoare pentru că totul le îndeamnă să fie aşa, mai ales femeile care au „reuşit” ca Udrea. Şi, din păcate, lupta feministă acum trebuie să seducă împotriva unor imagini feminine care respectă întocmai cel mai primitiv sistem macho. Udrea Ridzi nu sint singurele exemple de camarila feminina-macho. L-aş invita pe Alin să observe tendinţa în mari corporaţii a marilor boşi de a se înconjura de executanţi feminini. De ce? Pentru că ei nu sînt un pericol, pot fi executaţi mult mai uşor. Aş face o analogie cu reforma în minoritatea ţigănească, unde, atîta timp cît nu sînt din interior criticate reale tendinţele tiranice şi abuzive ale „păstrătorilor de tradiţii” romi. Un cerc vicios. Judecata etică nu are sens. Tot bărbaţii albi caucazieni sînt de vină:))
– şi acum o observaţie-şoc pentru Alin şi mulţi alţii, dar pe care o voi demonstra cu altă ocazie.  în ultimii 20 de ani a avut loc o emancipare a pop-culturii, a pop-filozofiei de sub tirania intelectualilor care de fapt au tot atestat diverse sisteme de dominaţie. Ultimul: „liberalizarea pieţei”.  Cum spuneam, vorbim altădată.
P.S. E vorba despre filozofii fesenişti care trebuie sau nu să adune hîrtiile de pe jos, ştii?

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.