Oprescu. Omul. Povestea. Episodul Năstase. Minciuna

octombrie 5, 2009 0

Nu credeam  să mai am ocazia de a prinde într-un timp atât de scurt încă o candidatură de-a lui Sorin Oprescu. Se pare însă ca peste puţine momente se va decide să plece în, după cum grăiesc vorbitorii limbii de lemn, cursa pentru Cotroceni. Cu această ocazie festivă, reiau un text publicat pe blogul vechi cu ceva timp în urmă, pe vremea când nu credeam că în Bucureşti există atâţia proşti care să creadă ca e ceva de gargara lui Oprescu.

Trei surse: Nastase, Vintilescu, Istodor. Bonus: un mincinos. Plus UPDATE
Nu neaparat in ordinea asta. Dar totusi sunt trei. La ce ma refer? La din ce in ce mai pronuntata inclinatie a catindatului Sorin Oprescu spre un doctorat in memorie falsa si inchipuiri plastografiate. Eu l-am prins cu articolele stiintifice si cu titlul de profesor in sac. Colegul Eugen Istodor l-a prins cu minciuna tocmai cand se lauda cu ispravi din tinerete ce-i aratau precocitatea. Numai ca ispravile cu pricina apartineau altcuiva. A fost ca in episodul din Seinfeld, in care seful lui Elaine ii cumpara povestile lui Kramer, cu deosebirea ca Oprescu n-a platit un sfant… sau asa cred…
Buuuuun….. ajungem si la Adrian Nastase. Care Nastase, fost ministru, prim ministru si actual blogger ii mai baga o data mortul in casa minciunilor lui Oprescu. Doctorul declarase in Evenimentul Zilei ca a fost vecin pe strada si coleg de liceu cu Nastase, mimand astfel o apropiere deosebita fata de acesta… Cand colo…. trosc… un pumn in botul memoriei tras tocmai de inchipuitul vecin si coleg: Oprescu a mintit din nou. O spune Nastase pe blogul lui. Mai jos, fragmentul prin care il da in gat pe doftorul Bunicutei.
Deci moi, Istodor, Nastase… trei surse cat se poate de independente una fata de cealelalte… Ce ti se intampla doctore? Probleme cu memoria?
Fragmentul poate fi gasit si aici.
“In interviul sau de astazi, din Evenimentul zilei, la intrebarea ziaristilor privitoare la relatia cu mine, Sorin Oprescu zice “Aceeasi relatie pe care o am de 30 de ani, chiar mai mult de 30 de ani. El este mai mare decat mine cu un an. Suntem colegi de cartier. Ei au stat pe Sabinelor la 101, eu am stat la 91. Deci il stiu de mic.”
Citind aceasta declaratie am fost usor dezorientat. Nu stiam ca am locuit pe strada Sabinelor. Mi-am intrebat rudele, prietenii – acelasi raspuns. Mi-am facut un examen de constiinta, am facut o cercetare cronologica. Acelasi raspuns (cu mici aproximatii) :
1-7 ani, str. Zece mese (Foisorul de foc);
7-18 ani, str. Oradea (Colentina) ;
18-22 ani, str. Corbeni (Mosilor);
22-26 ani, str. Naum Ramniceanu (Dorobanti) ;
26-36 ani, str. N.Constantinescu (Beller);
36-40 ani, str. J. Texier (Dorobanti).
Dupa ‘90, am locuit in str. Maresal Prezan si in str. Zambaccian.
In acelasi interviu, ziaristii il mai intreaba, binevoitori, “Toata conducerea partidului asta provine din acelasi cartier si de la acelasi liceu…” “Pai, ce sa fac, dom’le?”
Ma simt dator sa precizez, mai ales pentru fostii mei profesori, ca nu am invatat la Liceul “Caragiale”, ci la Colegiul National “Sf. Sava”. Nu ca ar folosi cuiva informatia asta, dar…
Vreau sa fie insa clar : asta nu inseamna ca nu am cu Sorin relatia pe care o descrie el in EvZ.”
UPDATE Iata ce a descoperit si Lavinia Sandru de la PIN, dupa ce Cotidianul descoperise acelasi lucru cu aproape o luna in urma. Pentru ca acum listele cu semnaturi stranse de Oprescu sunt publice, buba s-a spart si a declansat epidemia. De falsuri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.