Politica electro

octombrie 13, 2009 0

Am gasit un frumos pasaj, aproape literar,  despre adevarata politica, adevaratele afaceri si adevaratele motive pentru care ni se umplu de spume televizoarele in fiecare seara. Nu era nici un secret, dar doar cu o organigrama detaliata in mina poti vedea tabla de sah imensa pe care se joaca un meci aparent superficial intre politicieni care aparent doar se balacaresc. In Evenimentul Zilei:


Compania Naţională Transelectrica, deţinută de Ministerul Economiei, este unicul operator de transport al energiei electrice în România. Are o cifră de afaceri anuală de circa 800 de milioane de euro. La începutul acestui an, odată cu înlocuirea directorului general, în CA al Transelectrica au fost numiţi cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, şi cumătrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Seculici.

Ceea ce-mi aminteste de o dezbatere life, pe internet, la zf.ro, intre bancheri si antreprenori in care bancherii urlau ca din gura de sarpe „nu mai dati vin pe noi, nu mai dati vina pe noi, de ce nu intrebati de ce sint utilitatile asa de scumpe?”…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.