VIDEO. De ce s-a rupt cablul care a luat 13 vieți în 3 secunde? Telecabina fusese renovată în 2016

VIDEO. De ce s-a rupt cablul care a luat 13 vieți în 3 secunde? Telecabina fusese renovată în 2016

mai 23, 2021 0

Cel puțin 13 persoane au murit și doi copii sunt răniți, unul dintre ei în terapie intensivă, când o telecabină s-a prăbușit în vecinătatea orașului italian Stresa, în nordul țării și în apropierea graniței cu Elveția, conform surselor confirmate serviciilor de urgență către mass-media italiană.

Deși la început s-a crezut că erau doar unsprezece persoane la bordul telecabinei, autoritățile au ridicat ulterior numărul de pasageri la cincisprezece, aproximativ jumătate din maximum 35 de ocupanți permiși de cabină.

Telecabina a parcurs traseul de la Lacul Maggiore la muntele Maottarone când, din motive încă în curs de investigare, cablul care îl susținea s-a rupt la 300 de metri de stația de sosire, în cea mai înaltă parte a traseului, unde înălțimea ajunge la 1.490 de metri deasupra nivelului mării.

Telecabina, inaugurată în 1970, circulă de-a lungul uneia dintre cele mai lungi rute de cablu din Europa și a reluat operațiunile pe 24 aprilie, în urma relaxării restricțiilor din cauza pandemiei coronavirusului.

După cum a relatat „Il Corriere della Sera”, aceasta a fost supus unei renovări în 2016, finanțate de regiunea Piemont și de Consiliul municipal Stresa, în timpul căruia cablurile au fost supuse unei analize magnetoscopice pentru a le confirma fiabilitatea.

Nimeni nu poate răspunde acum la întrebarea-cheie a tragedie: de ce a cedat cablul unei instalații care fusese revizuită în urmă cu doar 5 ani de zile?

În 3 secunde, 13 oameni s-au prăbușit către moarte și ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a revenirii la normalitate a ajuns rapid o tragedie.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.