Rareș Bogdan: ”Este o intoxicare un Guvern fără Florin Cîțu. El e singura opțiune și ca premier, și ca președinte PNL”

Rareș Bogdan: ”Este o intoxicare un Guvern fără Florin Cîțu. El e singura opțiune și ca premier, și ca președinte PNL”

septembrie 7, 2021 1

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, respinge categoric informațiile pe surse potrivit cărora președintele Iohannis ar fi de acord cu înlăturarea premierului Cîțu și refacerea coaliției PNL-USRPLUS-UDMR, dar după congresul PNL.

”Este exclus așa ceva. Este o intoxicare. Florin Cîțu este opțiunea noastră pentru ambele poziții: cea de prim-ministru și de președinte al PNL. Punct”, a declarat Rareș Bogdan pentru VoxPublica.ro.

Antena 3 anunță pe surse că președintele Iohannis i-ar putea propune astăzi lui Dan Barna, la discuțiile de la Palatul Cotroceni, să revină într-un Guvern fără Florin Cîțu prim-ministru, dar după congresul PNL din 25 septembrie.

Detalii, AICI

Președintele Iohannis a transmis azi un semnal ambasadorilor: ”Vom găsi soluția pentru a rezolva această criză”, a spus șeful statului la întâlnirea cu diplomații occidentali.

PNL ia în calcul să atace la CCR înștiințarea privind calendarul moțiunii de cenzură, în cazul în care președintele Camerei Deputaților o va trimite azi la Guvern în cazul în care conducerea Parlamentului nu va lua din nou o decizie din lipsă de cvorum.

Dacă se va ajunge la așa ceva, ruptura între PNL și Ludovic Orban va fi totală. Surse liberale citate de Antena 3 spun că Ludovic Orban ar putea fi exclus chiar din partid, dacă nu va renunța să facă jocul AUR-USRPLUS privind debarcarea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură..

Deocamdată, liberalii așteaptă să vadă dacă Orban va continua să se zbată pentru grăbirea procedurilor privind moțiunea de cenzură depusă de AUR și USRPLUS.

Robert Sighiartău, secretar general al PNL, crede că mulți lideri USRPLUS vor reveni la guvernare după congresele PNL și USRPLUS, cu Florin Cîțu prim-ministru în continuare

Aceleași surse mai spun că Iohannis i-ar propune lui Dan Barna ca USRPLUS să revină într-un viitor guvern fără Cîțu premier, dar abia după ce trece Congresul PNL.

Ar fi compromisul care ar reface coaliția PNL-USRPLUS-UDMR: alt premier de la PNL, dar cu Florin Cîțu ales președintele PNL (deoarece mulți liberali îl acuză pe Ludovic Orban că a declanșat criza actuală, prin girarea dezvăluirilor despre trecutul lui Florin Cîțu).
Nume de viitori premieri pomenite de sursele citate de Antena 3 ar fi Rareș Bogdan sau Lucian Bode.
Dar mesajul categoric al lui Rareș Bogdan arată că liderii PNL sunt strâns uniți în spatele lui Florin Cîțu și nu renunță la continuarea Guvernului cu actualul premier, în ciuda demisiei miniștrilor USRPLUS.
De altfel, membri ai Biroului Permanent Național al PNL au anunțat cu câteva minute în urmă convocarea de urgență a conducerii liberale, pentru a decide pașii următori meniți să asigure consolidarea poziției de prim-ministru a lui Florin Cîțu cel puțin până la 25 septembrie, ziua congresului PNL.
Iată anunțul:
”Buna ziua. In temeiul alin 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor BPN, se convoaca sedinta BPN maine, 08 septembrie 2021, ora 10:00, prin videoconferinta. Datele de logare va vor fi trimise in timp util.”
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Rareș Bogdan: ”Este o intoxicare un Guvern fără Florin Cîțu. El e singura opțiune și ca premier, și ca președinte PNL”
  1. Avatar

    Vlad

    Dl Rares Bogdan parea credibil , la fostele „Jocuri de putere” Tv, decat acuma.

    septembrie 7, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.