Razmerita in sanul ortodocsilor: habotnicii vs. Daniel

martie 9, 2009 0

Dupa ce patriarhul Daniel, cu ajutorul Sfantului Sinod, i-a pus la zid pe cei care vedeau numarul Fiarei in pasapoartele biometrice, se pare ca nimic nu s-a schimbat in atitudinea acestora. Habotnicii nu s-au deschis la minte, dar nici Daniel nu se lasa cu una, cu doua.Cum primii vor sa marsaluiasca impotriva dracoveniei de cip diavolesc si a satanicului pasaport taman in Dealul Mitropoliei, Patriarhul le-a mai ars o zmetie parinteasca:
„Respectând dreptul la liberă exprimare, Patriarhia Română consideră totuşi nejustificată manifestarea într-un spaţiu asociat cu Biserica Ortodoxă Română din următoarele motive:
– paşapoartele biometrice sunt eliberate de către
Direcţia Generală de Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar nu de către Patriarhia Română;
– în ceea ce priveşte adoptarea legilor Statului, organismul competent este Parlamentul, iar nu Patriarhia Română;
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – conform hotărârii 638/2009, adoptată în unanimitate în şedinţa de lucru din 25 februarie 2009 – a lăsat libertatea credincioşilor ortodocşi români de a opta între noul tip de paşaport biometric şi unul simplu temporar.
Si apoi vine zmetia de care vorbeam:
Prin urmare, Patriarhia Română nu sprijină iniţiative răzleţe particulare şi de grup fără consultarea şi binecuvântarea ierarhului locului şi se delimitează de manifestările unor grupuri de presiune care – sub pretextul apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti – au atitudini totalitare şi încearcă să impună dictatura propriilor convingeri asupra majorităţii opiniei publice. Mai mult, aceste grupuri se arată incapabile să respecte hotărârile Sfântului Sinod care, deodată cu obligaţia de a apăra credinţa ortodoxă şi demnitatea umană, are şi datoria de a fi un factor al păcii sociale.”
Din cate stiu eu, Patriarhul nu prea este fericit atunci cand cineva ii sta ca un ghimpe-n talpa si o zbarceste sistematic, faultand evolutia BOR catre modernitate in favoarea unui fetis cu iz de mucegai din evul mediu. Un scurt periplu prin activitatea sa la carma Mitropoliei Moldovei releva ca Daniel este unul dintre cei mai deschisi prelati atunci cand vine vorba de a aduce institutiile religioase in rand cu vremurile. Iar razmerita oitelor cred ca va fi urmata de o  inasprire  a  politicii pastoritului, nu de  o capitulare a ciobanasului.
P.S. Faptul ca am avut in aceeasi zi o postare despre Biserica Catolica si una despre Biserica Ortodoxa e o simpla intamplare, dictata de aparitia unor stiri. Nu cautati sa vedeti in aceasta conspiratii mondiale si comploturi ale ateilor.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.