Referendum. Pentru cei interesati

octombrie 30, 2009 0

Poate va folosesc aceste amanunte (le-am fisat de aici!)

*Zilele trecute, o analistă de televiziune afirma indignată: „Unde s-au mai văzut două întrebări la acelaşi referendum?”. Ar fi putut afla foarte simplu. În Italia, spre exemplu, anul acesta, în iunie, când au fost trei întrebări. Cu patru ani mai înainte au fost patru întrebări la acelaşi referendum. Recordul pe care îl cunosc este al referendumului italian din anul 2000, când au fost supuse atenţiei publicului nu mai puţin de 7 (şapte) întrebări.
*”Unde s-a mai văzut referendum organizat în ziua alegerilor?” – au strigat alţi „analişti”. Şi ei ar fi putut afla, foarte simplu. Ultimul a fost acum un an, în Lituania (referendum asupra energiei nucleare în aceeaşi zi cu alegerile generale). În Irlanda, în 2004, s-au organizat în aceeaşi zi două alegeri (europene şi locale), precum şi un referendum de modificare a Constituţiei (adoptarea amendamentului 27).

Sper ca nu va veti supara pe mine ca v-am dat fapte, nu vorbe sau umor 🙂
Profit de ocazie sa imi mai afirm inca odata mirarea in legatura cu faptul ca imaginatia critica a contestatarilor referendumului este ingrizitor de limitata.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.