Remes si Che Guevara

octombrie 9, 2007 0

1. „Am fost un mare prost! De fapt, „mare prost” e prea putin spus. Am fost  un idiot! Am luat spaga! Stiu – pentru nivelul la care ma aflam, spaga asta e ridicol de mica. Dar v-am spus mai devreme ca sint un mare prost. Pe deasupra, am fost si naiv: nu mi-am luat prea multe masuri de precautie. De asta si de prost ce sint, am si fost filmat, de altfel. E adevarata si aia cu „Imparatul”, dar ce mai conteaza. Cum v-am spus: am fost un bolovan care a luat si 100 de litri de palinca, desi am si eu livada de pruni”.
Va puteti inchipui ca Decebal Traian Remes ar putea lasa orice garda jos si ca ar vorbi in acest fel – natural si mult mai convingator decit o face acum (cind, de fapt, mai mult mormaie decit vorbeste)? Eu nu cred ca vom auzi vreodata asa ceva. Mai degraba, as face pariu ca vom mai auzi slagarul cu nevinovatia si cu razbunarea politica?
2. 40 de ani au trecut la moartea lui Che Guevara, icoana stingii, indiferent daca aceasta e occidentala sau nu. Pot intelege ratacirea stingistilor indragostiti de Che Guevara (nu e singura; sint foarte multe exemple in care acestia au indicat albul ca fiind negru si invers). Insa, dincolo de marketing sau de faptul de a fi ”cool”, adevarul este unul singur in cazul acestui impostor: a fost un criminal odios! Iar faptul ca exista zeci de milioane de oameni care au ca idol un criminal e una din glumele proaste si sinistre ale zilelor noastre.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.