România dă milităria jos din pod: generalul Ciucă, viitorul prim-ministru

România dă milităria jos din pod: generalul Ciucă, viitorul prim-ministru

noiembrie 22, 2021 1

Klaus Iohanis a anunțat acum câteva minute că l-a desemnat pe generalul Nicolae Ciucă propunere sa de prim-ministru în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR.

”Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”, a declarat Iohannis.

La rândul său, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a declarat:

”Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament. astfe încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR. E cât se poate de evident că e prima dată când în programul de guveranare avem investiții solide și măsuri sociale pentru toate problemele create de situația de criză în care ne aflăm. Sperăm ca de joi să ne apucăm serios de treabă”

PNL va avea așadar poziția de premier în noul guvern de coaliție, pentru care a cedat însă la schimb, pentru un compromis, ministere importante pentru PSD, ca Finanțele, Transporturile sau Economia.

Liderul PNL a spus însă că acest compromis nu e necondiționat.

„Sunt două luni de zile în care nu s-a găsit majoritate și am ajuns la acest compromis. Facem această coaliție pentru că toate celelalte alternative erau mult mai dure. Este un moment important. Vreau să-i asigur pe români că această coaliție nu este necondiționată. Mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi niciodată puse sub semnul întrebării și stabilitatea financiară a țării nu e pusă în pericol. Principiile liberale – voi lupta în continuare pentru ele. Am avut o echipă de negociere, am avut un președinte al echipei de negociere. A fost supusă la vot echipa de miniștri și a trecut cu majoritate. Ministerul proiectelor europene are un rol foarte important. PNRR rămâne în picioare și acolo sunt incluse toate reformele agreate cu Comisia Europeană. Aceasta va garanta o anumită traiectorie, e încă o garanție că tot ce am promis se va îndeplini. Reformele nu vor putea fi modificate”, a declarat Florin Cîțu.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “România dă milităria jos din pod: generalul Ciucă, viitorul prim-ministru
  1. Avatar

    Alex

    Si cu militarie si fara aceasta , speranta nu mai exista , avand in vedere calitatea persoanelor inregimentate sub comanda militara. Au demonstrat fiecare , ( cu mici exceptii), de-a lungul anilor postdecembristi, impostura prin incompetenta, minciuna ,insotite adesea de hotie . Intrebarea ramane : dece noi votantii am fost orbiti , la fiecare alegeri electorale, votand nulitati , neispraviti, fara frica de Dumnezeu si fara dragoste de oameni si de Tara, sau poate dintre „doua rele am votat-o pe cea mai putin rea”.

    noiembrie 23, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.