Roşca-Stănescu spune că înregistrările sînt interesante. Dar nu complete: păi… aşteptăm tot!

noiembrie 10, 2009 0

Sorin Rosca Stănescu arata cumva pisica pe blogul sau. Cam aşa se face atunci cind vrei sa nu se inceapa marele măcel, ca in filmele cu gangsteri, o reglare de conturi generală – încă e mare frică. Dar eu asta as vrea! Sa apara toate inregistrarile, tot.
Şi as vrea ca generatia mea din presa sa iasa acum si sa strige ferm „stop” către aceşti jurnalişti care ne-au facut de prea mult timp sa ne fie rusine de propria meserie. Nu sint numai cei doi. Dar macar putem incepe curatenia de undeva.
Iar pasul doi ar fi sa descoperim mecanismele santajului. Nici cei care i-au dat in git pe cei doi nu sint deloc curati. Si acolo e de sapat. Dar nu ai cum să sapi cu adevărat cît timp nu ne putem revolta întîi în faţa evidenţelor, fie ele înregistrate ilegal, vorba lui SRS.
Sa citim din Rosca Stanescu:

A fost a doua intalnire pe care am avut-o cu Macovei. In acelasi loc. In cursul primei intalniri, a carei inregistrare inca nu a aparut – dar mi-as dori sa apara – seful ANI mi-a vorbit despre trei lucrari importante pe care le fac inspectorii de acolo. Era vorba de conturi in strainatate nedeclarate ale celor trei magi din PD-L. Blaga, Videanu, Berceanu. Urma sa-mi comunice rezultatele, pentru ca adevarul sa nu mai poata fi ascuns iar opinia publica sa afle ce pun la cale, in perspectiva alegerilor si beneficiind de statutul de ministri, cei trei demnitari. Motiv pentru care, la doua televiziuni de stiri, am si facut insistente referiri la conturile din strainatate ale liderilor PD-L.
Intre timp, Macovei s-a intalnit – credea el, in taina – cu Vasile Blaga, in Gradina Botanica din Bucuresti. Intr-o zi, la ora 13,00. S-au plimbat pe alei si au avut o lunga discutie. La capatul acesteia, investigatiile indreptate impotriva actualului ministru de Interne au fost sistate. Dosarul a fost inchis. Vasile Blaga este curat ca lacrima. Chiar si in ceea ce priveste transferul masiv de bani pe care i l-a facut fiului sau, aflat la studii in Germania. Si care a facut obiectul unei investigatii a Oficiului de Prevenire a Spalarii Banilor din Germania. Si, partial, cazul a fost cercetat – pana cand a fost inchis, prin procedee similare – si de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor din Romania. Astept cu nerabdare, chiar si pe aceeasi filiera, a ziarului “Curentul”, ca si aceasta inregistrare sa fie facuta publica. (mai mult)

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.