”S-a stins Lidia Dobrei, doctorița săracilor. A pierdut lupta cu COVID”. Ziua și decesul în lumea medicală

”S-a stins Lidia Dobrei, doctorița săracilor. A pierdut lupta cu COVID”. Ziua și decesul în lumea medicală

aprilie 26, 2021 0

Într-o țară în care medicii sunt înjurați ca la ușa cortului și transformați în ”criminali” de iresponsabili, știrea că încă o doctoriță a murit în plină pandemie COVID aproape că nu mai trezește mare interes.

După ce ieri, la Constanța, a fost anunțat decesul unei doctorițe tinere, după o gardă extenuantă, azi aflăm de o altă tragedie în lumea medicală: moartea ”doctoriței săracilor”, după cum a numit-o fosta senatoare PNL Carmen Hărău, pe cea trecută în neființă peste noapte.

Cauza morții: COVID.

Într-o postare pe pagina ei de socializare, Carmen Hărău a deplâns dispariția unei femei atât de iubite de pacienții cu venituri modeste, care găseau alinare în cabinetul doctoriței cu suflet pe nume Lidia Dobrei.

Postarea lui Carmen Hărău privind dispariția prematură a doctoriței Lidia Dobre

Carmen Hărău

”S-a stins dr. Lidia Dobrei,”doctorița săracilor”, prietenă și colegă, Om de aleasă omenie. Dedicată salvării vieții semenilor, Lidia a pierdut lupta pentru propria viața cu Coronavirusul.

Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954, în localitatea Roşia Nouă, judeţul Arad, a absolvit Facultatea de Medicină Generală Timişoara în anul 1980, din 2003 a fost doctor în ştiinţe medicale.
Și-a desfasurat activitatea ca medic primar radiolog la Centrul de Sănătate din Călan.
Stagiatura a efectuat-o la Spitalul Municipal Hunedoara, între anii 1984-1986 fiind şi medic secundar radiolog la Spitalul Fundeni din Bucureşti.
Între anii 1988 şi 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare în radiologie, în metode de diagnosticare şi ultrasonografie generală. A făcut stagii de documentare doctorat în San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA şi Berlin – Germania.
Este preşedinta Asociaţiei Umanitare „Monyque şi Evelynne” din Călan, membră a Societăţii Naţionale şi Internaţionale a Medicilor Creştini şi preşedinta Filialei Călan a Crucii Roşii.”

La doar o zi după decesul misterios de la Constanța

Loredana Chircu, o doctoriţă de 38 de ani dintr-un spital privat din Constanța, a fost găsită moartă în unitatea medicală, informează IPJ Constanţa.

Decesul a survenit după o noapte de gardă.

Colegii au spart uşa cabinetului pentru a afla ce s-a întâmplat. Femeia era căsătorită și avea un copil. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă, semn că nu exclud nici o ipoteză. Doctoriţa făcea consultaţii şi gărzi atât la spitalul privat, cât la Spitalul Județean Constanța.

Doctorița Loredana Chircu s-a stins de tânără

„Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-o unitate spitalicească privată din municipiul Constanţa, s-ar afla o femeie decedată. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că este vorba despre o femeie, de 38 de ani, găsită decedată într-o încăpere a spitalului”, precizează sursa citată de Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, echipa spitalului Heka anunță decesul doctoriței Loredana Chircu, medic specialist medicină internă, în vârstă de 38 de ani, care a intrat de gardă la ora 20:00 fără să prezinte vreo problemă vizibilă. Pe parcursul gărzii a avut două consultații.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, echipajul medical ajuns la spital, în urma unui apel la 112, a constatat decesul femeii.

Pe trupul neînsufleţit nu au fost găsite urme vizibile de violenţă. A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

După audierea martorilor, s-ar mai fi aflat că femeia avea în ultima vreme stări depresive.

Nu este exclusă nici epuizarea fizică – doctoriţa făcea consultaţii şi gărzi atât la spitalul privat, cât la Spitalul Județean Constanța.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.