Scrisoare către Cioloș: ”Opriți asasinarea șoferilor de TIR în parcări!”

Scrisoare către Cioloș: ”Opriți asasinarea șoferilor de TIR în parcări!”

iunie 4, 2021 1

Asociația „Voluntari în Europa” a inițiat o petiție adresată Parlamentului European, pentru a securiza zona prin care trece marfă de câteva miliarde de euro, din cauza atacurilor la care sunt supuși șoferii de TIR în parcări și locuri lipsite de pază.

 „E o problemă foarte veche, la care nimeni nu găsește o rezolvare. Sunt mai mult protejate drepturile emigranților decât drepturile șoferilor și ale transportatorilor. Să nu uităm că atunci când pătrunde migrantul camion și vandalizează marfa, o deteriorează, acea marfă este returnată și multă lume pierde din cauza asta”, a declarat Adriana Mureșan, președintele Asociației „Voluntari în Europa”.

”Scrisoarea noastră a ajuns la Bruxelles, atât la Parlamentul European, cât și la eurodeputații români.
S-a solicitat deja o întâlnire cu instituțiile statului francez, dar este foarte important să continuam să strângem semnături, dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva!”, a postat Adriana Mureșan, ea însăși șoferiță de TIR, pe Facebook.
Scrisoarea îi are ca destinatari, printre alții, pe Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe, Ramona Strugariu, Alin Mituța, Vlad Botoș.
Petiția completă, AICI
Adriana Mureșan, șefa asociației ”Voluntari în Europa” trage un semnal de alarmă

În urmă cu două săptămâni, un șofer român de TIR a fost înjunghiat mortal de un atacator necunoscut într-o parcare de la marginea unei autostrăzi din nordul Franței, nu foarte departe de Calais.

Bărbatul, care se afla în cursă cu soția lui, tot șofer profesionist, a coborât să verifice camionul noaptea în jurul orei 1.

Liliana Condurache, soția șoferului ucis, a povestit clipele de groază văzute cu ochii ei: „Am deschis ușa pe partea șoferului și deja l-am văzut cum venea plin de sânge pe lângă remorcă. M-am dat jos din cabină, și am început să bat cu pumnii în toate camioanele ce erau acolo. Anul trecut s-au bătut cu cuțitele. Nu contează că este în pădure, parcare securizată, cei care lucrează în lumea transporturilor crede același lucru: nu o să se rezolve nimic. Paznicii nu sunt în nicio parcare chiar dacă este securizată, atâta are – o cameră de luat vederi, dar asta, într-o parcare securizată în Franța găsești una la sute de kilometri.”

Nu este primul caz tragic în care își pierde viața un conducător auto profesionist. Bandele de infractori și imigranții care încearcă să se ascundă în remorcile mașinilor sunt principalele cauze ale pierderii de vieți nevinovate.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.