Scrisoare din Diaspora: ”Pentru mine, USR a murit. M-am lăsat păcălită de acești presupuși salvatori”

Scrisoare din Diaspora: ”Pentru mine, USR a murit. M-am lăsat păcălită de acești presupuși salvatori”

octombrie 15, 2021 1

Seria de crize politice la care a contribuit și USR în dreapta eșichierului politic și incapacitatea liderilor formațiunii, în frunte cu Dacian Cioloș, de a se înțelege cu liberalii și UDMR provoacă deja un fenomen de mare dezamăgire printre acei votanți USR care nu cred orbește în acest partid, dar l-au preferat la vot din dorința onestă a unei schimbări în bine.

Ultimul sondaj INSCOP confirmă această tendință devastatoare pentru USR, care cade de la 15% la 9,8%, în timp ce pentru liberali scăderea este mult mai mică: de la 25% la 21,9%.

Detalii despre sondaj, AICI

Asta demonstrează că votanții de dreapta au penalizat masiv USR pentru crizele dintre USR și PNL, iar istoria ultimelor luni de zile le dă dreptate.

Înainte de formarea Guvernului Orban, cei de la USR au refuzat să-și asume responsabilitatea, Dan Barna declarând atunci: ”criza nu este problema noastră”.

După alegerile din iarna lui 2020, tot USR l-a respins pe Ludovic Orban ca nou premier, forțând numirea lui Florin Cîțu. Iar recent tot cei de la USR au provocat căderea Guvernului Cîțu, votând alături de PSD și AUR o moțiune de cenzură.

Pentru toate aceste motive, inclusiv ultima cacealma a lui Dacian Cioloș cu asumarea formării unui guvern fără să aibă majoritate, oamenii se declară tot mai dezamăgiți de USR.

Este și cazul unei foste alegătoare USR din Germania, pe nume de utilizator FB Ana Maria Amalia, care ne-a trimis pe adresa redacției următorul mesaj:

Am trecut de la a susține PNL la votul pentru USR și aveam destule motive atunci. Dar acum mă declar efectiv păcălita de acești presupuși salvatorii useriști. De fapt, doar pentru o perioadă m-am lăsat păcălita de ei. Dar m-am trezit rapid și am încercat să gândesc singură, fără toată manipularea si intoxicarea făcută de presa favorabilă lor și a susținătorilor fanatici din rețelele de socializare. Sincer vă spun că, deși nu e briliant Cîțu în politică, îl prefer pe el și pe Iohannis! Pentru mine USR a murit ca partid în momentul ieșiri de la guvernare! Îmi e tare teamă că România se va pierde iar din cauza celor de la PSD și AUR, cu ajutorul USR acum! Eu sunt în Germania, ar trebui să nu mă intereseze, dar încă mă doare să văd o Românie dementă, cu politică praf, cu morți și analfabeți nevaccinați. Eu nu pot face nimic, dar dvs cu siguranță puteți deschide ochii oamenilor spre adevăr! Cu stimă”.

 

La întrebarea noastră dacă putem face publice rândurile de mai sus, doamna din Germania ne-a răspuns:

”Cu cea mai mare plăcere! Puteți să îl faceți public chiar și cu numele. Problema este că am contul de facebook restricționat 30 de zile și dacă îmi iau înjurături și amenințări, nu mă pot apăra. Glumesc… Evident că aveți acordul meu. Mă simt onorată și vă urez succes 🙏

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.