Scrisoare din Diaspora: ”Pentru mine, USR a murit. M-am lăsat păcălită de acești presupuși salvatori”

Scrisoare din Diaspora: ”Pentru mine, USR a murit. M-am lăsat păcălită de acești presupuși salvatori”

octombrie 15, 2021 1

Seria de crize politice la care a contribuit și USR în dreapta eșichierului politic și incapacitatea liderilor formațiunii, în frunte cu Dacian Cioloș, de a se înțelege cu liberalii și UDMR provoacă deja un fenomen de mare dezamăgire printre acei votanți USR care nu cred orbește în acest partid, dar l-au preferat la vot din dorința onestă a unei schimbări în bine.

Ultimul sondaj INSCOP confirmă această tendință devastatoare pentru USR, care cade de la 15% la 9,8%, în timp ce pentru liberali scăderea este mult mai mică: de la 25% la 21,9%.

Detalii despre sondaj, AICI

Asta demonstrează că votanții de dreapta au penalizat masiv USR pentru crizele dintre USR și PNL, iar istoria ultimelor luni de zile le dă dreptate.

Înainte de formarea Guvernului Orban, cei de la USR au refuzat să-și asume responsabilitatea, Dan Barna declarând atunci: ”criza nu este problema noastră”.

După alegerile din iarna lui 2020, tot USR l-a respins pe Ludovic Orban ca nou premier, forțând numirea lui Florin Cîțu. Iar recent tot cei de la USR au provocat căderea Guvernului Cîțu, votând alături de PSD și AUR o moțiune de cenzură.

Pentru toate aceste motive, inclusiv ultima cacealma a lui Dacian Cioloș cu asumarea formării unui guvern fără să aibă majoritate, oamenii se declară tot mai dezamăgiți de USR.

Este și cazul unei foste alegătoare USR din Germania, pe nume de utilizator FB Ana Maria Amalia, care ne-a trimis pe adresa redacției următorul mesaj:

Am trecut de la a susține PNL la votul pentru USR și aveam destule motive atunci. Dar acum mă declar efectiv păcălita de acești presupuși salvatorii useriști. De fapt, doar pentru o perioadă m-am lăsat păcălita de ei. Dar m-am trezit rapid și am încercat să gândesc singură, fără toată manipularea si intoxicarea făcută de presa favorabilă lor și a susținătorilor fanatici din rețelele de socializare. Sincer vă spun că, deși nu e briliant Cîțu în politică, îl prefer pe el și pe Iohannis! Pentru mine USR a murit ca partid în momentul ieșiri de la guvernare! Îmi e tare teamă că România se va pierde iar din cauza celor de la PSD și AUR, cu ajutorul USR acum! Eu sunt în Germania, ar trebui să nu mă intereseze, dar încă mă doare să văd o Românie dementă, cu politică praf, cu morți și analfabeți nevaccinați. Eu nu pot face nimic, dar dvs cu siguranță puteți deschide ochii oamenilor spre adevăr! Cu stimă”.

 

La întrebarea noastră dacă putem face publice rândurile de mai sus, doamna din Germania ne-a răspuns:

”Cu cea mai mare plăcere! Puteți să îl faceți public chiar și cu numele. Problema este că am contul de facebook restricționat 30 de zile și dacă îmi iau înjurături și amenințări, nu mă pot apăra. Glumesc… Evident că aveți acordul meu. Mă simt onorată și vă urez succes 🙏

VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Scrisoare din Diaspora: ”Pentru mine, USR a murit. M-am lăsat păcălită de acești presupuși salvatori”
  1. Ana Maria Amalia

    Dacă aș avea posibilitatea le-as răspunde așa „Încă de la inceput vreau să precizez că nu sunt plătită de nimeni sa fac propagandă sau să denigrez un partid sau altul !Sunt un simplu cetățean al României cu drept de vot care de-a lungul timpului și-a pus speranțe într-un partid sau altul!Nu mă gândeam că simpla mea opinie va starni atâtea controverse ,unii dintre voi chiar ați încercat niște manipulări sau înjuri prin mesaje private !Ce am vrut de fapt să subliniez este că indiferent de preferinta politică pe care o avem nu este sănătos să devenim fanatici și credului!Indiferent pe cine am susținut nu permit nimănui să-mi bage cu pumnul în gură „adevărul ” dorit de unii sau de alții!Nu sunt o expertă în politică și imi asum greșelile dar am capacitatea de a selecta știrile și informațiile pe care vreau să le cred!Mă agasează psihic persoanele care vor să își impună cu forța punctul de vedere și nu acceptă sub nici o forma argumente sau o discuție civilizată !Am fost întotdeauna o susținatoare de dreapta și am luptat pentru idealurile și principiile mele,și nu accept să fiu călcată în picioare doar pentru că refuz să fiu manipulată ,refuz sa imi fac idoli politici și sa-i urmez cu orbire ca pe Mesia!Imi cer scuze față de cei pe care i-am jignit atunci când incercam sa iau apărarea partidului USR sau vreunui membru USR!De asemenea imi cer scuze și față de cei pe care i-am jignit încercând să le sugerez că vaccinarea este soluția !Intenția mea a fost bună ,am încercat să le deschid ochii tuturor celor care încă cred in teorii ale conspirației și în manipulările antivacciniștilor!Dar până la urmă cine sunt eu să îmi dau cu părerea?Sunteti liberi sa faceti ce vreți atâta timp cât noaptea dormiți liniștiti !Multă sănătate tuturor și nu lăsați poltica să vă dezbine ,sa vă amărască sufletul și să vă umple inima de ură!Bucurați-vă de viata și iubiți-vă și împăcați-vă cu voi înșivă, căci Dumnezeu este iubire !

    octombrie 17, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.