Şeful ANI are pentru ce să fie şantajat!

noiembrie 12, 2009 0

Liderii politici au făcut apel la o campanie electorală decentă, dar, să fimacoveim serioşi, nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Dovadă stau stenogramele despre legăturile din Hayssam şi “Profesorul” care au apărut chiar în prima zi de campanie şi serialul care se derulează de câteva zile pe toate canalele media legat de posibilul şantaj la care a fost supus şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, de către doi să zicem jurnalişti, Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac.
“Ai văzut tu vreodată presa să facă lucruri bune în ţara asta?”, se întreabă Chirieac într-un dialog cu Macovei, în ultima stenogramă apărută, recunoscând onest că el face bani. Dacă mai erau dubii cu privire la scopul întâlnirii tripartite, dezvăluirile din noul document relevă clar că este vorba despre un şantaj, subiectul fiind Traian Băsescu sau, mai exact, doi dintre colaboratorii şi, conform aceleiaşi stenograme, doi dintre zgârciţii săi sponsori, Videanu şi Berceanu.
Nu-mi sunt simpatici nici unul dintre cei trei, ba dimpotrivă, ceea ce mi se pare cu adevărat grav este că Agenţia Naţională de Integritate a devenit al nu ştiu câtălea serviciu secret din România. Trecem peste faptul că Macovei a promis conturi din străinătate ale politicienilor nedeclarate, dosare la DNA etc., dar a dat doar nişte amenzi amărâte pentru nişte primari de comună care nu şi-au depus la timp declaraţia de avere. Apropo de asta, un sondaj realizat chiar pe site-ul ANI arată că 44% dintre respondeţi consideră inutilă înfiinţarea instituţiei, ceea ce spune multe.
Somnolenţa de la ANI nu însemnă însă că Macovei şi compania nu deţin informaţiile de rigoare. Pe ce mă bazez? Pe un ultim contract de achiziţii pe care l-a realizat ANI la sfârşitul lui octombrie. Astfel, Macovei a scos din conturi (Ridzi îşi smulge coafura pătrăţoasă dacă îşi aruncă acum ochii pe site-ul de lictaţii electronice şi vede tranzacţiile din ultimele luni!) aproape 3.000.000 de euro (trei milioane de euro!!!) pentru servicii de arhivare computerizată şi echipament de procesare a informaţiilor.
Contractul a fost obţinut de Star Storage SRL, administrată de Cătălin Păunescu, un personaj care a mai apărut în ceva scandaluri legate de cadastru, dar las lui Tolontan şi jurnaliştilor de investigaţii să afle dacă a fost vorba de vreun tun financiar. Cert este că Macovei controlează conturi serioase dacă a avut nevoie de circa 3.000.000 de euro pentru a stoca informaţia despre el. Cum să nu fie şantajat sau, de ce nu, să şantajeze?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.