SONDAJ. A greșit Ana Maria Brânză cerându-i scuze ministrului Sportului, Eduard Novak?

SONDAJ. A greșit Ana Maria Brânză cerându-i scuze ministrului Sportului, Eduard Novak?

iulie 31, 2021 2

Vicecampioana olimpica la scrimă s-a băgat singură într-un scandal național, comițând un gest fără precedent în lumea civilizată, la întoarcerea în țară de la Tokyo, pe aeroportul din Otopeni, unde nici n=a coborât bine din avion că a început să împartă reproșuri și vorbe de ocară la adresa ministrului Sportului, Eduard Novak, cel care avusese numai cuvinte de laudă pentru ea.

Supărată pentru pierderea finalei și implicit a medaliei de aur, Ana Maria Brânză a dovedit o lipsă totală de politețe și bun-simț, acuzând oficialii care veniseră s-o aștepte cu flori că n-au dat bani sportivilor și refuzându-le fie și o simplă strângere de mână.

Totuși, la două zile de la acest comportament lipsit de onoare, Ana Maria Brânză a dovedit tărie de caracter și și-a cerut iertare pentru ieșirea sa – un gest de asemenea rarisim într-o țară ca România, unde orgoliul împins la extreme este sport național.

Printr-un astfel de gest, Ana Maria Brânză a făcut ceea ce puțini oameni au tăria să facă într-o țară plină de ipocrizie, minciună, ură și manipulare sordidă: și-a cerut iertare.

În public, fără fandări, piruete și artificii lingvistice. Direct și la obiect, a spus:

”Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți.”

[wpdevart_poll id=”26″ theme=”1″]

VEZI ȘI:

Adevărata victorie a Anei Maria Brânză

Marea greșeală a unei mari sportive: Ana-Maria Brânză

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.