Studiu în Marea Britanie: DELTA – tulpina indiană a SARS-CoV-2, mai rezistentă la vaccinuri și cu 50% mai transmisibilă

Studiu în Marea Britanie: DELTA – tulpina indiană a SARS-CoV-2, mai rezistentă la vaccinuri și cu 50% mai transmisibilă

iunie 7, 2021 0

O anchetă a Public Health England (PHE) publicată pe 3 iunie a constatat că varianta indiană a noului coronavirus, cunoscută și sub numele de varianta Delta, răspândită în Marea Britanie, este cu aproximativ 50% mai transmisibilă decât varianta britanică sau Alpha și crește riscul de spitalizare în de două ori și jumătate.

Imaginea neoptimistă este completată de un studiu publicat recent în revista științifică The Lancet care confirmă o rezistență mai mare a variantei Delta la vaccinurile împotriva Covid.

Tulpina indiană de Covid-19 (varianta Delta) a devenit dominantă în Marea Britanie şi ar putea presupune un risc sporit de spitalizare comparativ cu varianta britanică (varianta Alfa), a anunţat joia trecută Ministerul Sănătății din Regatul Unit, potrivit Reuters.

În ultima săptămână, 5.472 de noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost raportate în Marea Britanie, numărul total al acestor cazuri detectate ajungând astfel în această ţară la 12.431.

Varianta Delta (B.1.617.2) ar putea fi mai transmisibilă decât varianta Alfa (B.1.1.7), deşi încă mai este nevoie de date suplimentare pentru a confirma acest lucru.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că răspândirea acestei variante ar putea conduce la amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie, în pofida faptului că Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare anti-COVID-19.

″Cu această variantă acum dominantă în Marea Britanie este vital să fim în continuare atenţi, mai ales dacă aflăm mai multe despre impactul asupra transmiterii virusului şi sistemului sanitar″⁣, a declarat Jenny Harries, director executiv al Agenţiei britanice de sănătate publică.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.