Teoctist. Dosarul de cadre. Un amanunt.

august 22, 2007 0

Azi, Cotidianul a publicat dosarul de cadre al fostului Patriarh al Romaniei. „Activitate legionara” si practica homosexualitatii in timpul in care era elev la seminar – sint cele doua acuze foarte dure care sint in acest document. In dreptul ambelor, se precizeaza ca datele rezumate in dosarul de cadre provin „din unele informatii existente in dosarul personal”.
Aceste detalii „picante” pot fi reale, pot fi, la fel de bine, niste „facaturi”. Nu vreau sa insist in nici un fel asupra lor.
As vrea sa va semnalez altceva, din dosarul de cadre. Iata citatele: „A sprijinit, in toate ocaziile, actiunile initiate de organele locale de stat.”. Apoi: „A scris articole cu orientare progresista in revistele teologice.” Si inca: „Ca patriarh, Teoctist Arapasu este apreciat prin indrumarea perseverenta pentru buna gospodarire a eparhiilor, prin grija fata de monumentele istorice, prin atitudinea de justa orientare a clerului in activitatea social-obsteasca, pentru slujirea cu devotament a patriei, cerind permanent clerului si credinciosilor sa participe activ la dezvoltarea economica-sociala a tarii, la infaptuirea politicii de pace, de prietenie si larga colaborare cu toate popoarele.”.
Eu cred ca pasajele acestea merita sa fie comentate.
PUBLICITATE:Miine, in Cotididianul, am un text despre „Trei baietii destepti de duminica”. Cei trei seamana intre ei, dar exista si multe deosebiri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.