Theodor Stolojan dezvăluie care este pensia sa de stat ”bazată numai pe contributivitate”. L-a șantajat Băsescu?

Theodor Stolojan dezvăluie care este pensia sa de stat ”bazată numai pe contributivitate”. L-a șantajat Băsescu?

martie 17, 2021 0

Fostul prim-ministru din timpul guvernului tehnocrat de după căderea Guvernului Petre Roman (în urma mineriadei din septembrie 1991) este invitat la această oră în emisiunea ”Culisele statului paralel”, realizată de Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

Actualmente europarlamentar liberal în grupul popular al PPE, Theodor Stolojan a vorbit despre momentele fierbinți ale anilor 1990 și a dezvăluit că a acceptat funcția de premier tehnocrat din cauza situației tragice în care se afla România.

”Știam cât de gravă e situația economică și riscurile erau mari, pentru că România apărea în ochii lumii ca o țară neguvernabilă în care minerii veneau să facă ordine în București, dădeau jos și puneau guverne”, a dezvăluit fost prim-ministru.

Stolojan a sunat conducerea Băncii Mondiale să o roage să amâne angajarea sa până la finalizarea mandatului de 36 de luni ca șef al Guvernului. El a dezvăluit că a luat decizia să plece și pentru avantajele oferite de Banca Mondială.

”Banca Mondială acorda un ajutor pentru copiii angajaților. Copiii mei tocmai terminaseră, unul liceul… Dar am acceptat să rămân prim-ministru la rugămintea domnului Petre Roman”, a spus Stolojan.

El a vorbit și despre avantajele de pensionar ca fost angajat la Banca Mondială, inclusiv despre pensia rezultată din acest venit, dar și despre pensia de stat în România.

”Eu am pensie doar de contributivitate. Și am avut contribuții mari, pentru că am fost angajat pe poziții importante și înainte de 1989, în Ministerul de Finanțe, și ca ministru, prim-ministru. Pensia mea de contributivitate este 4.900 de lei”, a dezvăluit Stolojan în emisiunea de la Realitatea Plus.

Stolojan a demontat teoriile că ar fi fost șantajat de Traian Băsescu ca să renunțe la candidatura la președinția România.

”Exclus! Nu ar fi avut cu ce”, a spus ”Stolo”.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.