Tu esti Mircea-candidatul? Nu!

octombrie 3, 2009 0

Ridea si zimbea in stil Obama Mircea Geoana la cea de-a treia lansare a sa in cursa pentru prezidentiale, dar nu era risul sau. In rest, terapie de grup utila pentru social-democrati.
Daca s-ar fi rezumat doar la doua lansari de candidatura, Mircea Geoana ar fi fost mai cistigat. Ideal ar fi fost sa se lanseze doar o singura data; insa, cu trei asemenea momente la activ, candidatul social-democrat a reusit sa isi faca tandari mutarea, teoretic, de deschidere pe care si-a tot repetat-o pina ce a reusit sa o faca tot mai proasta.
Cultul improvizatiei este una din marile idei-umbrela care au dominat lansarea de vineri de la Romaero. Faptul ca in sala, pe mai multe pancarte, scria „Mircea Geoana presedinte PSD Olt” e un amanunt deloc nesemnificativ in recitalul de nervi, locuri comune, antiproiecte si improvizatie jalnica pe care l-au servit publicului social-democratii la intrarea in week-end.
Complementar cultului la care am facut referire mai sus, o a doua mare idee care a confiscat lansarea lui Mircea Geoana a fost obsesia Basescu. In forma ei pura si dura social-democrata: anti-Basescu. Sint cit se poate de pertinente observatiile facute imeidat dupa consumarea momentului festiv de vineri ca pesedistii l-au lansat acum nu pe Mircea Geoana la prezidentiale ci, in absentia si prin negatie, pe Traian Basescu. Cine are curiozitatea si masochismul sa reciteasca discursurile unor, de pilda, Adrian Nastase sau Ion Iliescu nu se poate sa nu fie socat de cit de des apare cuvintul „Basescu” in ceea ce spun acestia. Undeva, pe coji de nuci si ca si cum s-ar rusina de el, e mentionat si numele candidatului social-democrat la presedintia Romaniei.
Una peste alta, in prima zi de opozitie deplina a PSD, momentul festiv de la Romaero a fost o terapie de grup utila. Pentru social-democrati in general, nu neaparat pentru Mircea Geoana.
P.S. , „Romania lui Geoana” la care a facut trimitere in discursul sau candidatul PSD la presedintia Romaniei e ingrozitor de simpla si de lipsita de vitalitate. Romania reala e mult mai mult decit atit. Insa, cind esti orbit de ura, asa cum sint acum social-democratii, si cind nu poti sa oferi un proiect decent, nu ai cum sa vezi acest detaliu foarte important.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.