”Ultimele persoane moarte de COVID nu erau vaccinate. Așa hotărâseră ele, să nu se vaccineze…”

”Ultimele persoane moarte de COVID nu erau vaccinate. Așa hotărâseră ele, să nu se vaccineze…”

iulie 24, 2021 0

În timp ce la București e gata să înceapă un nou protest anti-vaccinare, în alte locuri din lume apar tot mai multe cazuri de pacienți morți de COVID care nu erau vaccinați.

Ultimele persoane decedate în Comunitatea Valenciană din cauza coronavirusului nu erau vaccinate, pentru că așa au decis ele, să nu o facă, după cum a dezvăluit președintele Generalitat Valenciana (n.r. – guvernul regional), Ximo Puig, care a cerut din nou public cetățenilor să se imunizeze, pentru a face ceva în favoarea sănătății individuale și a celei colective.

Puig a indicat în conferința de presă că următoarele două luni vor fi „sprintul final” pentru a finaliza procesul de vaccinare împotriva covid, care a început pe 27 decembrie, în urma căruia antidotul a fost inoculat la peste 3 milioane valencieni, dintre care 2,5 milioane au făcut deja ambele doze.

În plus, Puig a garantat că până pe 9 octombrie, ziua Comunității Valenciene, mai mult de 70% dintre valencienii cu vârsta peste 12 ani vor avea programul complet de vaccinare împotriva Covid-19, ceea ce va însemna că a fost deja realizat procesul de imunizare comunitară (de turmă), relatează El Mundo.

La mijlocul celui de-al cincilea val de coronavirus din Spania, majoritatea comunităților autonome își înăspresc restricțiile săptămâna aceasta în încercarea de a opri avansul coronavirusului, în timp ce autoritățile solicită vaccinarea.

De acum înainte, guvernul regional al Catalunyei își va rezerva toată capacitatea rețelei sale de sănătate pentru activități care sunt considerate „urgente, emergente și nu pot fi amânate”, în fața situației „critice” în care se află sistemul său sanitar, deoarece în următoarele 10 zile, numărul pacienților internați va continua să crească din cauza creșterii infecțiilor cu coronavirus din ultimele săptămâni.

Acest lucru este menționat în rezoluția prin care sunt convenite măsuri pentru a rezerva capacitatea de asistență a resurselor sistemului public de sănătate din Catalunya orientate spre gestionarea nevoilor de îngrijire a sănătății ca urmare a impactului celui de-al cincilea val cauzat de SARS -Cov -2, pentru a „optimiza cât mai mult posibil” toate resursele disponibile „având în vedere presiunea actuală, proporțională cu nivelurile primului val” pe care o întâmpină asistența medicală primară, precum 061 și rețeaua sa de spitale.

Conform celui mai recent raport al Centrului pentru Coordonarea Alertelor și Urgențelor de Sănătate (Ccaes), Catalunya este regiunea cu cea mai mare incidență cumulată de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, cu 1.184,80, și este, de asemenea, comunitatea cu cele mai multe cazuri raportate în ultima săptămână: 40.851.

.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.