Un tinichigiu, un inginer, un contabil, un taximetrist…

noiembrie 17, 2009 0

Dragilor, știu că e la modă să ne atacăm în fel și chip dar hai să încercăm să nu ne mai batem joc de meserii.
Mă deranjează de ceva vreme obiceiul ăsta dar mi l-a amintit astăzi Ciutacu în articolul în care ne spune ce rău a ajuns Băsescu dacă i se destăinuie unui tinichigiu (adica Bleen).
Tot în registrul ăsta mă zgârie pe creier când diverși domni care vor să ne explice ce incompetent este ministrul Pogea îl fac când inginer, când contabil, ca și când ar fi vreo vină să ai una din cele două meserii (sau amândouă).
Sau alta: Crin duminică la Cluj încercând să argumenteze că profesorii merită mai mulți bani a reușit să arunce în derizoriu taximetriștii, băgându-i în aceeași oală cu prostituatele (meserie care ar putea fi la fel de nobilă ca oricare alta dacă nu ar fi ilegală). Iar domnul a cărui ultimă carte citită acum e aceeași cu cea de acum cinci ani duce bibliotecarii în derizoriu.
Și exemplul suprem: Băsescu e numit ironic „marinarul”. Băi nene, meseria de marinar e și ea una respectabilă și în niciun caz incompatibilă cu exercitarea funcției de președinte mai târziu.
Eu înțeleg că țara asta e plină de tot felul de dubioși dar hai să le lăsăm meseriile în pace, nu aia e problema lor. Jignim alți oameni care nu au nicio vină. În plus, sunt așa de puțini oameni care muncesc că ar trebui să le ridicăm statui indiferent ce fac.
PS. Îl rog pe Ciutacu să nu o ia personal pentru că nu-mi permit să mă duelez în vorbe cu el. Eu sunt inginer genial, nu jurnalist genial. 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.