Unirea face puterea. Cristian Diaconescu îi întinde mâna Maiei Sandu, cu ”toate cunoștințele și expertiza” sa

Unirea face puterea. Cristian Diaconescu îi întinde mâna Maiei Sandu, cu ”toate cunoștințele și expertiza” sa

septembrie 2, 2021 0

Odată cu venirea lui Cristian Diaconescu la șefia PMP, încep să se vadă și roadele politice pentru acest partid, dar și pentru legăturile sale de suflet cum este Republica Moldova.

Diaconescu a efectuat o vizită la Chișinău, unde a fost primit de Maia Sandu, președintele țării-soră de peste Prut.

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a asigurat-o pe președinta Maia Sandu de ”tot sprijinul politic al PMP” și de faptul că își va folosi ”toate cunoștințele și expertiza” pe care le-a dobândit în cariera de diplomat și va fi ”un avocat al interesului Republicii Moldova”.

”În această dimineață, am avut o discuție foarte bună cu doamna Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. M-a bucurat faptul că domnia sa și-a exprimat disponibilitatea de a avea un dialog pe teme de interes comun. Doamna Președinte și-a reiterat încrederea că Republica Moldova va face pașii necesari pentru modernizarea atât de așteptată și va înregistra progrese majore pe drumul său european în cooperare strânsă cu România”, este precizat într-un comunicat al Partidului Mișcarea Populară remis VoxPublica.ro.

Fostul ministru de Externe al României și-a exprimat convingerea că ”Maia Sandu este politicianul în jurul căruia Republica Moldova poate să își construiască un viitor mai bun”.

”Președintele Republicii Moldova are forța politică, maturitatea și viziunea necesară pentru a imprima direcția corectă pro-europeană, pentru a face reformele necesare ce vor duce într-un final la un trai mai bun pentru cetățeni. Știm cu toții, că Maia Sandu este mai mult decât o <<prietenă a României>> și reprezintă cel mai bun partener pe care poate să îl aibă țara noastră în Republica Moldova”, a completat Diaconescu.

”Așa cum ani de zile am militat pentru ca Republica Moldova să ajungă în poziția de a avea un Acord de Asociere și Cooperare cu UE, așa voi acționa și de acum înainte pentru a se face posibil procesul de integrare europeană”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Investițiile vor fi realizate pe baza unei abordări de tipul “mai mult pentru mai mult”, progresele înregistrate în ceea ce privește reformele structurale, în special în domeniul justiției și al luptei împotriva corupției, fiind o condiție prealabilă pentru acordarea de asistență financiară.

De asemenea, să nu uităm că în luna noiembrie a anului trecut, Comisia Europeană, în numele UE, a acordat Republicii Moldova 50 milioane de euro, prima tranșă a împrumutului de 100 milioane euro pentru consolidarea economiei post-pandemie.

Condițiile de politică pentru programul de asistență macrofinanciară de 100 de milioane de euro se referă la consolidarea managementului finanțelor publice, a bunei guvernări și a luptei împotriva corupției, precum și la îmbunătățirea mediului de afaceri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.