VIDEO. Interviul ”galactic” dintre Mbappé și un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională

VIDEO. Interviul ”galactic” dintre Mbappé și un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională

iunie 8, 2021 0

Kylian Mbappé a fost martorul unui dialog de tip galactic, dar nu în sensul magiei fotbalistice, ci în termeni pur stelari. Jucătorul de la PSG, care se antrenează cu Franța înainte de Euro 2021, a vorbit într-o conferință video cu astronautul francez, Thomas Pesquet, care se află pe Stația Spațială Internațională.

Ambii au discutat despre fotbal și ce înseamnă să fii în spațiu. UEFA a fost cea care a organizat un mic colocviu între cei doi, ca eveniment promoțional pentru Euro 2021, care începe în această vineri cu meciul Turcia-Italia, la Roma.

Pesquet și Mbappé, acesta din urmă concentrat în prezent în Enghien-les-Bains cu echipa națională a Franței, au discutat timp de 20 de minute și amândoi și-au pus reciproc întrebări curioase:

„Cum este să fii în spațiu?”, l-a întrebat fotbalistul pe astronaut.

„Ei bine, există multe senzații. La început, la lansare, este ca și cum ai fi pe un roller-coaster, dar cu 10.000 de ori mai multă putere. Și apoi brusc vine calmul. Poți pluti, zbura, ridica obiecte grele … e cam ca și cum ai fi în vis”, a răspuns spus Pesquet.

Mbappé a fost uimit: „Este o nebunie, este o nebunie!”, a repetat de mai multe ori când l-a văzut pe astronaut plutind în mijlocul laboratorului Columbus, sala de lucru a ISS, cu o minge de fotbal care era și ea suspendată în aer.

Fotbalistul ar vrea să experimenteze viața de acest tip: „Mi-ar plăcea să merg în spațiu. Există și alte lucruri în viață în afara fotbalului. Ar fi o experiență incredibilă”, a spus fotbalistul.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.