VIDEO live. Cîțu îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu și aruncă la coș campaniile împotriva ministrului Sănătății

VIDEO live. Cîțu îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu și aruncă la coș campaniile împotriva ministrului Sănătății

martie 25, 2021 0

Premierul României ține la acest moment o conferință de presă, în care anunță noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei și pentru a-i ajuta pe cei afectați de noile restricții. El i-a luat indirect apărarea ministrului Sănătății, care a fost acuzat că a schimbat formula de calcul a impactului infectărilor din localitate. La briefing, este prezent și Vlad Voiculescu, semn că Florin Cîțu nu marșează la campaniile împotriva ministrului Sănătății. Mesajul: uniți în fața dușmanului comun – pandemia!

Principalele declarații ale lui Florin Cîțu

 • azi am avut o inalnire cu toate cultele si cu ministerele si comitele de specialitate
 • am luat cateva decizii care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei
 • se modifică formula de calcul. cele două formule reale nu au implicații reale semnificative, doar discutăm de un decalaj de 3 zile
 • nu există nicio problemă, ne adaptăm
 • România are printre cele mai relaxate măsuri din UE
 • vom trimite în acest weekend inca 50.400 doze de vaccin catre Republica Moldova
 • campania de vaccinare: ne asteptam sa avem 2,4 milioane de doze la finalul lunii martie, dar avem de fapt 2,6 mil
 • modalitatea de calcul, cele doua formule nu au implicatii reale semnificative, pentru acuratete e bine sa le folosim. nu au avut niciun fel de implicatii reale faptul ca anul trecut au fost folosite alte formule
 • măsurile pe care le luam sunt sigur ca vor duce la dezbateri in spatiul public, dar repet, Romania are printre ele mai relaxate masuri din UE. scopul meu e sa tinem economia deschisa.
 • masuri care sa ne dea noua posibilitatea sa acceleram campania de vaccinare
 • Aş face o propunere domnului ministru al Sănătăţii, ca la întoarcerea copiilor la şcoală, copii care merg acum în vacanţă – aici este şi domnul ministrul al Educaţiei – deci împreună aş vrea să vă uitaţi pe acest aspect, să căutăm resursele, şi vă ajut şi eu, să-i testăm pe elevi când se întorc la şcoală. Să avem aceste teste non invazive, să testăm câţi mai mulţi dintre ei când se întorc la şcoală. Cred că este o soluţie bună să ţinem sub control pandemia.

Mesajul premierului Cîțu de mână întinsă unui coleg de Guvern a fost imediat preluat de Vlad Voiculescu. Acesta a făcut apel la declarația premierului legată de explicația simplă a noii modalități de calcul, pe care a detaliat-o ”în echipă”. Iată explicațiile ministrului Sănătății:

 • O să prezint modul de calcul al incidenţei.
 • E foarte simplu, este tot 14 zile, de asta indicatorul se numeşte incidenţa la 14 zile, doar că ne uităm începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate, alocate.
 • Durează 48 de ore finalizarea testelor.
 • Diferenţa nu este fenomenală, diferenţa e una care întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul acesta dacă trendul e crescător, dar nu în mod fundamental

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Documentul poate fi consultat AICI.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

https://www.facebook.com/watch/?v=428670151766272

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.