VIDEO. Poliția din Buzău, Poliția din Germania. Exemple despre ce înseamnă forța legii în țările civilizate

VIDEO. Poliția din Buzău, Poliția din Germania. Exemple despre ce înseamnă forța legii în țările civilizate

iunie 19, 2021 0

Cazul de la Buzău este emblematic. Indivizi violenți au tăbărât să-l căsăpească pe un cetățean care i-a surprins făcând trafic ilegal cu păsări, iar atacul s-a petrecut chiar sub ochii echipajului de Poliției, complet depășit de situație și nepregătit pentru astfel de scene.

Revolta românilor de bun-simț a fost imensă. Pe rețele de socializare, românii din Diaspora au început să trimită imagini cu polițiști din țările civilizate acționând ferm în cazuri similare.

Poliția din Germania nu umblă cu mănuși când are de-a face cu violența stradală sau încălcarea legii. Nu este iertat nimeni, iar intervențiile sunt de-a dreptul brutale, dar binevenite pentru restabilirea ordinii. Nimeni nu comentează negativ acțiunile dure ale polițiștilor.

În România, foarte mulți s-au obișnuit să stea la taclale cu polițiștii, să-i ia chiar peste picior și să ”negocieze” legea cu ei. Așa ceva nu vezi în Occident. Nici măcar cei cu funcții înalte nu sunt iertați de intervențiile în forță.

Este celebru cazul parlamentarului german de la AfD, care a fost pus la pământ în plină stradă pentru că refuza să poarte mască, așa cum prevedea legea.

În România, în schimb, cazuri precum cel din video-ul de mai jos de la Buzău care devin regulă.

Autoritățile ne asigură că suntem o țară sigură, dar zilnic aproape apar exemple de violență de tip interlop, care ne arată contrariul.

Cel de ieri din Teleorman este doar ultimul exemplu, apărut la doua două zile după Buzău. Deci…

NU doar în Germania Poliția devine dură când are de-a  face cu violență stradală.

A devenit viral acest filmuleț de mai jos cu polițiști spanioli care lovesc fără milă niște bătăuși romi implicați într-un scandal de stradă la Madrid.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.