VIDEO: Președintele Franței, plesnit peste față de un protestatar

VIDEO: Președintele Franței, plesnit peste față de un protestatar

iunie 8, 2021 0

Emmanuel Macron nu are viață ușoară la cârma Franței. O arată și o recentă filmare, în care președintele Franței a vrut să dea mâna cu mai mulți oameni aflați în spatele unui cordon de protecție.

A fost un atac direct asupra președintelui francez, în mijlocul străzii. Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat în timp ce întâmpina o mulțime din regiunea Drome din sud-estul Franței într-o vizită care a făcut parte din turneul său electoral. Doi oameni au fost arestați.

În imagini, un bărbat într-un tricou verde, cu ochelari și o mască este văzut strigând „Jos Macronia” („A Bas La Macronie”) și apoi pălmuindu-l pe președinte.

Echipa de securitate personală a lui Macron a intervenit rapid. Doi agenți au fost însărcinați cu imobilizarea agresorului și un altul de a-l ține pe politician departe de pericol.

Incidentul a avut loc în timp ce președintele francez vizita regiunea Drome, în cadrul turneului său electoral în țară și unde s-a întâlnit cu restauratori și studenți, pentru a vorbi despre cum viața revine la normal după epidemia COVID-19.

Palatul Elysée a confirmat incidentul ca fiind o „încercare de a-l ataca pe Emmanuel Macron”, dar a refuzat să facă alte comentarii suplimentare. Președintele Franței a continuat cu salutarea celor prezenți.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.