VIDEO. Rușii încep să dea rateuri. Luptătorii ucraineeni recuperează Kherson, un loc important la Marea Neagră și Marea Azov

VIDEO. Rușii încep să dea rateuri. Luptătorii ucraineeni recuperează Kherson, un loc important la Marea Neagră și Marea Azov

februarie 26, 2022 0

Cu cât poporul ucrainean rezistă mai mult cu atât are de pierdut Rusia.

Lungirea războiului și incapacitatea de a cuceri rapid Ucraina joacă masiv în defavoarea Rusiei, care pe măsură ce trece timpul încep să dea tot mai multe rateuri, cum s-a întâmplat deja în regiunea Kherson, sudul Ucrainei, aproape de Marea Neagră și Marea Azov.

Federația Rusă a continuat atacurile în noaptea de vineri spre sâmbătă, inclusiv în această dimineață, asupra mai multor oraşe ucrainene și capitala Kiev.

Oficialii ucraineni spun că au fost lansate rachete de croazieră către Ucraina dinspre Marea Neagră. Aceștia au raportat mai multe pierderi printre forțele rusești.

Atacurile armatei ruse au lovit sâmbătă dimineață un bloc de locuințe din centrul Kievului. Între timp, președintele Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda.

Dar în timp ce Rusia continuă să asedieze principalele orașe din Ucraina, armata locală și populația ucraineană dau dovadă de o dârză rezistență.

Asta le permite inclusiv să răstoarne raportul de forțe și să recucerească zone cucerite inițiale de ruși.

Astfel, forțele ucrainene au contraatacat cu succes forțele ruse lângă podul Antonovsky în timpul nopții și au ridicat asediul asupra localității Kherson.

Este o zonă extrem de importantă, la 200 km est de Odessa, cu ieșire la mare.

În imaginile postate pe Twiter se vede cum oamenii au înfipt pe clădiri steagul Ucrainei, în semn de victorie.

Ţările de Jos vor livra Ucrainei 200 de rachete antiaeriene cât de repede posibil, a anunţat sâmbătă guvernul olandez într-o scrisoare adresată parlamentului, informează Reuters.

De asemenea, guvernul olandez a anunţat că va transfera personajul ambasadei Ţărilor de Jos din oraşul Lvov din estul Ucrainei în oraşul polonez Jaroslaw, din cauza degradării situaţiei securitare.

Preşedintele american Joe Biden a semnat un memorandum pentru a oferi Ucrainei până la 600 de milioane de dolari sub formă de „asistenţă militară imediată”, transmite sâmbătă dpa, citată de Digi.

Potrivit ordinului executiv semnat de Biden, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va furniza „asistenţă militară imediată către Ucraina” de până la 250 de milioane de dolari, iar 350 de milioane de dolari au fost alocaţi pentru „articole şi servicii de apărare ale Departamentului Apărării, şi pentru pregătire militară şi antrenamente”.

Totodată, Casa Albă a solicitat Congresului SUA suma de 6,4 miliarde de dolari pentru a răspunde invaziei ruse în Ucraina, din care 3,5 miliarde sunt destinaţi Departamentului Apărării, a informat presa americană vineri seară, potrivit EFE.

Alte 2,9 miliarde de dolari din acest pachet vor fi destinate asistenţei de securitate, ajutorului umanitar, măsurilor de stabilizare economică şi sprijinului pentru ţările vecine Ucrainei, bani care vor fi distribuiţi prin intermediul Departamentului de Stat şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională a SUA (USAID).

Kherson, recuperat de ucraineeni de la ruși, este foarte aproape de Marea Neagră și de Odessa
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.