Vine Papa Benedict al XVI-lea in Romania la anul?

septembrie 7, 2008 0

Papa Benedict al XVI-lea a fost invitat de Traian Basescu sa vina intr-o vizita oficiala in Romania in 2009!  Acesta este unul dintre marile titluri de presa ale vizitei sefului statului la Vatican.
Demersul presedintelui Romaniei este reiterarea invitatiei oficiale pe care acesta i-a adresat-o actualului Papa in 2006.
Situatia insa nu e chiar simpla. In comunicatul venit de la Patriarhie in legatura cu aceasta chestiune, se spune ca: „Preşedintele României l-a informat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel despre intenţia de a-i adresa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea invitaţia de a vizita România în cursul anului 2009. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat faptul că o astfel de invitaţie este posibilă la nivelul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, România şi Vatican, dar că pentru o invitaţie oficială din partea Patriarhiei Române este necesar şi acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după cum s-a procedat şi în cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (1999)”.
E de urmarit, nu?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.