Ziua în care România a decretat starea de junglă. Scene de groază în Parlament

Ziua în care România a decretat starea de junglă. Scene de groază în Parlament

septembrie 9, 2021 0

Ce s-a petrecut joi după amiază în Parlamentul României nu seamănă decât cu scenele de groază din republicile bananiere, nicidecum cu imaginile dintr-o țară parte a Uniunii Europene.

În ședința de plen au avut loc scene de groază pentru orice democrație: vicepreședintele Camerei, Florin Roman (PNL), căruia președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile, a confiscat microfonul și a încercat să conducă ședința, refuzând să îi dea cuvântul președintei Senatului, Anca Dragu.

În ședința de plen a fost citită moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. Moțiunea va fi votată după ce CCR se va pronunța pe sesizarea făcută de premierul Florin Cîțu.

Florin Roman, deputat PNL, care încerca să conducă ședința camerelor reunite, deși alături de el era șefa Senatului, a fost scos cu forța de la microfon de parlamentarii AUR, stârniți de deputatul USR Ionuț Moșteanu!
Acesta, în loc să facă apel la calm și să liniștească apele în cel mai important for politic al țării, a pus și mai mult gaz pe foc, alături de George Simion, liderul AUR.
Inițial, mai mulți parlamentari l-au înconjurat pe Florin Roman și i-au cerut să plece de la pupitru. Acesta a continuat să conducă ședința, moment în care cei din jurul său au trecut la acțiuni de forță.
I s-a luat scaunul, i s-a smuls microfonul și împins în cele din urmă să plece din sală.
Dar chiar dacă așa era procedural corect, ca Anca Dragu să conducă ședința, felul în care a fost oprit să exercite un abuz, indiferent că avea sau nu dreptul să conducă ședința, a fost unul specific țărilor bananiere: amenințări, urlete etc.
La un moment dat, un parlamentar (nu știm cine era, apare cu spatele în filmări) a smuls hârtiile de pe masă și le-a aruncat ostentativ. O imagine de coșmar pentru România. Un haos complet!
AUR a adus în Parlamentul României imaginea de junglă, iar cei de la USR, aliați cu ei în acțiunea de demolare a Cabinetului Cîțu, se folosesc de aceste acțiuni îngrozitoare pentru a-și vedea împlinit planul politic.
PSD și PNL au votat joi cot la cot în plenurile reunite ale Parlamentului pentru a stopa accelerarea votării la moțiunea de cenzură. Cele două partide au respins la vot o cerere a USR PLUS.
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.