Jucam cu Serbia. Pentru ce?

octombrie 10, 2009 0

Serbia se pregateste in aceasta seara sa sarbatoreasca o noua calificare la un turneu final de fotbal. Romania este doar un challenger care se multumeste sa evite caderea abrupta intr-o urna valorica inferioara. Cam asa stau lucrurile inaintea meciului de pe “Maracana” plava de peste doua ore, iar ele nu pot fi schimbate cu toate scandalurile legate de suporterii opriti la vama sau cu declaratiile de imbarbatare ale lui Lucescu jr.hai romania
Sa stam stramb pe scaune si sa judecam drept: nici nu meritam mai mult cu aceasta generatie de “sprit, bere si mult whisky”. “Romanii îi au doar pe Chivu şi Mutu, dar sarbii îl au pe Dejan Stankovic la Inter, pe Nemanja Vidici la Manchester United, pe Branislav Ivanovici la Chelsea. Si multi altii…”, o spune Slavomir Gvozdenovici, presedintele Uniunii Sarbilor din Romania, intr-un interviu REALITATEA.NET. Uita sa adauge ca de cei doi a ramas doar brandul. |n sfarsit, cu o remiza norocoasa obtinuta in Franta nu ajungi pana in Africa de Sud, poate cel mult pana la Chisinau, pentru un amical cu din nou fratii nostri moldoveni. Ca sa nu mai amintim de Lituania si de Austria.
Revenind la intrebarea din titlu. Pentru ce? Ca sa mancam bataie! Cel putin eu asta imi doresc, poate asa ne dam seama ca nu prea avem fotbal in Romania. Argumentele imi vin din ultimele doua zile, inaintea meciului cu Serbia. Nationala Under 21 a fost umilita vineri cu scorul de 5-1 de Letonia, iar explicatia selectionerului Emil Sandoi a fost ca “sunt zile in care mai bine nu iesi din casa”, iar sambata nationala Under 19 a pierdut, acasa, cu 0-3 in fata Scotiei in preliminariile CE 2011.
PS: Una buna din politica: Dinu Patriciu a povestit AICI cum se fac afacerile liberale “prin noi insine”, cu detalii de la un interviu de angajare pentru proaspatul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.