Lipsă de inspiraţie în tabăra lui Băsescu. I s-au terminat resursele de imaginaţie lui Felix Tătaru?

noiembrie 11, 2009 126

Campania de imagine de anul acesta a lui Traian Băsescu este un eşec, cred. Dacă ardeiul făcea istorie în urmă cu cinci ani, noile producţii ale echipei lui Felix Tătaru sunt lipsite ori de sare, ori de piper. Şi nu-l ajută deloc pe Traian Băsescu, din păcate pentru el. Ultimele producţii, pe care le vedeţi mai jos, sunt mingi ridicate la fileu fără vreo speranţă că returul adversarului va mai fi vreodată ajuns.
Ca şi în cazul ciutacului– pe care preşedintele, conferindu-i titlul oficial de tonomat, l-a umflat cât nu şi-ar fi imaginat vreodată individul- Traian Băsescu îi legitimează pe cei care au lătrat timp de cinci ani în speranţa că îi va băga în seamă: Badea, Gâdea, Stan. Hai să vedem. Cele două clipuri sunt bune pentru internet. Sunt ceea ce se cheamă virale. Oamenii de pe net le vor comenta şi percepe după simpatii, după cum îi duce capul, după cât de rapidă le e conexiunea. Pe televizor însă, un instrument cu „rată de penetrare” mult mai mare, ele deja au fost întoarse pe toate feţele de către înşişi împricinaţii, cu miştourile de rigoare. Mesajul, altfel foarte corect, a fost distorsionat, trimis într-un derizoriu pe care echipa lui Băsescu nu îmi pare să-l fi prevăzut.
Altă greşeală. Pe site-ul http://televizorulpresedinte.ro/, programul 1 te trimite la Realitatea TV, iar programul doi la Antena 3. Că îi ataci pe moguli, e parte din joc, din război. Că te iei de un moderator sau altul, deja e ca şi cum ai vâna iepuri cu lancea, de pe spinarea calului în galop, dar până şi aici mai există scuze. Dar să afuriseşti două televiziuni? Sute de oameni, cei mai mulţi foarte oneşti, care îşi fac treaba profesionist? Să nu fi aflat consultanţii preşedintelui că războaiele cu presa nu se câştigă? Oricum ar fi ea, coruptă sau curată ca lacrima Maicii Tereza, presa iese învingătoare din războaiele cu politicienii. Aceştia mai câştigă câte o bătălie, dar finalul le aduce, invariabil, capitularea.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.